brittensvardag.blogg.se

Jösses så ljust det var

Publicerad 2023-11-30 07:45:47 i Allmänt,

                                       Gul måne tecknad Gratis Stock Bild - Public Domain Pictures
 
Ja månen, som lyses upp av solen, som man inte ser så här dags  så här års, var högt på himlapellen och sken ner på all vit snö som kommit. Vilket också är ett elände. Jag var ute och sopade av hela uppfaten och gårdsplanen samt vägen till komposttunnorna, precis när jag var klar började det snöa igen så nu syns det inte vad jag gjorde igår men jag fick motion i alla fall. Ingen tycks har varit här och plogat vägen heller så skall vi ut får vi ta sedicin så vi tar oss hem igen. Oj, jag kom visst långt från ämnet. Vad jag ville ha sagt var i alla fall det att månen lyste på all den där snön så jag trodde någon lyste med en jättestark lampa för att kolla in huset, å så var det bara månen. Ja mycket kan man säga om snön och det gör jag men lyser upp i en annars grå värld det gör den.
 
                                  Fototur i snölandskap – Andreas-Skoglund.se
 
I alla fall, när jag sopat av utanför fick jag för mig att gå bort till brevlådan och hämta posten. Det låg lite saker i lådan så jag tog med det mesta hem även om det mesta hamnade i återvinningen. Det var tiggarbrev från snart sagt varenda organisation. Jag räknade på det lite på skoj. Skulle vi skickat en hundralapp till var och en hade vi fått avstå en tiondel på vår grundpension.
 
                                    Risk för höga elpriser när Oskarshamn 3 tas ur drift
 
Idag har de flaggat för högt elpris så jag var såklart tvungen att kolla den uppgiften. Det stämde så klart. Ni i elområde 1 och 2 har ett snittpris på 85 öre ungefär medan vi i område 3 har 1,89 i snitt och ni i elområde 4 får betala 1,91. Just nu kostar elen 1,47 så det är tur att man snart kan släcka lamporna. För klockan 08.00 går priset upp till 2,50 och sedan blir det bara värre. Klockan nio blir priset 2,70. Men det blir värre. För klockan 18,00 blir priset nästan tre kronor. Allt för att ett kärnkraftverk har prioblem med produktionen. Tänka att vi gjort oss så beroende av detta uran. Nej, om alla gjorde gemensam sak och stängde av så mycket el man kunde under en månad så skulle elproducenterna se vad beroende de är av oss elkonsumenter. Så jag uppmanar dig i alla fall att släcka där du inte är, sänk inomhustemperaturen från 22 till 18 och ta på dig sockar eller tofflor och en tröja istället. 
 
                                       Sardi Ki Garma Garmi سردی کی گرما گرمی - Funny Urdu Article
 
Elementen, alla utom det i badrummet har vi stängt av men luftvärmepumparna får jobba och vi eldar i kaminen ett par gånger per dygn. Så vi har varmt och gott inne i alla fall även om termometern ute visar på  nio miusgrader. 
 
Idag skall vi först sopa av gårdspalanen så att det inte tinar och sedan fryser på och efter det skall vi plocka fram adventsstakar och stjärnor. De är laddade me ledlampor så vi kan ha dem tända under december i alla fall. Solpanelerna är täckta av snö nu så de ger inget. Noll stod det på displayen igår. Sedan blir det lite middag. Jag tog fram den sista förpackningen ärtsoppa ur frysen igår och så festar vi till det med lite pannkakor efterpå. Sedan har nog solen gått ner och vi sätter oss och myser vid kaminen. Maken med en bok och jag med ett handarbete. Jag skall virka lite på duken jag talade om igår. Jag repade upp den för jag hade fått tag på fel färg. Den var inte julröd utan cericeröd men nu har jag kommit lika långt som jag var igår när jag fortsatte på den jag repade upp, halvvägs med andra ord.
 
                                    Dags att skotta snö? Spara på ryggen | Byggvaror24
 
Ja det var väl vad jag hade idag. Jaså, du undrar vad elpriset blir den sista timman idag? Jodå den slutar på 1,25. Nu får ni vara rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen och då får vi se vad som avhandlas och vad som irriterat mig sedan idag.
 
Kramiz
 
                                    Lilly W - photografy life: Kram dagen!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela