brittensvardag.blogg.se

Inredning

Publicerad 2018-02-18 08:07:06 i Allmänt,

 
Nu är det inte så att jag skall tala om Jing och Yang rummet eller att det kan vara jättesnyggt med cerisa, eller limegröna kuddar i en grå soffa. Inte heller skall jag tala om det energiosmarta i att sätta en stor möbel framför ett element. Allt det kan säkert någon annan mycket bättre än jag. Nej, jag funderar närmast på hur jag är inredd i huvudet. Jag kan inget om det heller, det skall man nog tala med en hjärnkirurg eller en neurolog om. Nej, jag tänker närmast på det där lite mer allmängiltiga eller hur jag skall uttrycka det.
 
Ibland säger man ju som så att "jag undrar hur han eller hon är inredd i huvudet". Det uttrycket har du väl både hört och läst om, eller hur? Hur som helst, det var med anledning av vad jag såg och vad jag tänkte när jag såg som jag tänkte prata om. Klart som korvspad eller ..?
 
Så här var det. När jag hade gått upp och fixat till mitt te, kokat min mannagrynsgröt och precis skulle sätta mig vid matbordet jag tänkte, (Jag skall kanske tala om att det precis hade börjat ljusna också.) jösses vad jag är ambivalent.  Ordet i sig är inte alls främmande för mig men tanken gick liksom före synen. För vad jag såg var i alla fall ett rådjur på den lilla gräsmattan som gränsar till tomtgränsen. Första tanken borde varit, stackars krake, har du svårt att hitta mat? Andra tanken borde varit, vad du är vacker! Tredje tanken kunde varit, du ger sjutton i mina växter! Sedan skulle jag ju kunnat tänka, hoppas inte det är flera djur och att de inte hittat en ny väg över vår tomt och alla våra lökväxter som vi nu väntar på. Istället är min första medvetna tanke, AMBIVALENT. Precis när jag tänkte ordet tog jag mig till att öppna fönstret i ett försök att skrämma iväg djuret/ (-en). Jag lyckades i mitt värv och det var hela fyra rådjur som snabbt skuttade iväg.
 
Nu när det ljusnat så ser jag att de gått och letat mat. De har krafsat undan snön i jakt på lite lava eller torrt gräs. Djuren har det inte lätt när det blir en sådan här vinter med snö som töar och sedan fryser innan det kommer ännu mera snö som tinar och fryser. Men när det gäller snön är jag i alla fall inte ambivalent. Nej, där är tanken klar som kristall av ädlaste sort, Jag tycker inte om snö! Jag vill inte ha snö! Bort! Bort! Bort!
 
Nej, här gäller det att skingra tankarna. Igår bakade jag och idag tänkte jag sticka. Jag gör inte nytta här hemma. Det mesta sköter familjen om. Tvätt, städ, disk och matlagning delar maken och dottern på medan jag är på jobbet. På helgen brukar jag ta över matlagningen men sedan ägnas tiden år böcker, bakning och handarbete.
Här är ett axplock av vad jag gjort sedan nyår.
 
Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.
Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.Britt Hellmans foto.

Melodikryss 7 2018

Publicerad 2018-02-17 10:51:55 i Allmänt,

 
Idag börjar vi en timmar tidigare än förra veckan. Klockan tio istället för elva fast det skall ju vara tio. Sporten har företräde nästan jämt och  får rucka på tablån både hit och dit. Ja ja, det är som det är och det man inte kan förändra får man acceptera och bara låta livet gå vidare. Idag sänds krysset från Malmö och det skall väl gå bra det med. Så vi börjar på
 
L2 Hasse ANDERSSON rev loss första frågan med sin  "Guld och gröna skogar"
V1+L4 Vi fick höra Östen WARNERBRING och Eva RYDBERG som Curt och Majken i en visa om Eslöv.
L5+V11 OLA Salo och The ARK framförde en favoritlåt "The worrying kind"
V6+V14 Magnus Ugglas "Jag mår ILLA" och ABBA:s S-O-S fick illustrera den här kryssadressen. 
L15 SIW Malmqvist har gjort många fler melodifestivalare än den här och tur är det för den här mindes jag inte alls.
V7+V17 Den svenska titeln torde vara DIN mamma HON minns
 
Sedan fick vi lokala nyheter och väder. Det rapporterades om explosioner och brand samt sandtippning i Scandinavium där det skall bli hästhoppning i veckan som kommer. Vad jag tycker om hästar vet ni säkert redan. Hujeda mig!
 
V18 Vi går vidare på Beatlestemat med Paul McCartney och hans WINGS och ett Bondtema, "Live and let die"
V9+L10 Fyra BUGG och en Coca-Cola och sedan hörde vi melodin där Thomas Ledin brukar sjunga om GLASS och sandaler i plast.
L3+V8 Visst heter sångerskan NINA PERSSON och gruppen heter The Cardigans om jag inte minns fel.
V16+L12 GIPSY KINGS rev loss och sjöng ett medley av kända melodier. Bl a "Volare".
V13 AMY Diamond fick avsluta dagens kryss.
 
Tack för idag och på återseende nästa lördag.
 
 
 
 

Åh, Nej!

Publicerad 2018-02-17 08:18:52 i Allmänt,

 
Har ni egentligen tänkt på ordens betydelse eller läser ni bara? I så fall är risken stor att ni får läsa igen för ni får inte ihop det. Visst har det hänt? Det händer mig också trots att jag läser så mycket. Hur jag vet det? Jo-o då. Man läser och läser och rätt som det är stannar man till i texten och tänker, vad stod det egentligen?
 
                                
 
Det händer säkert er också kära läsare för ibland går tanken före fingrarna när jag sitter och skriver och det blir fel. Felstavat framför allt men också ofrivilliga särskrivningar och vilsna bokstäver som snubblat in här och där. Det beror lite på att jag faktiskt är osäker på vissa ords stavning men framför allt är jag ingen guru på att skriva på den här apparaten. Blir jag därtill avbruten i mitt skrivande är det lätt hänt att jag glömmer vad jag skrivit om förut och därför kanske jag börjar om mitt i en mening och då kan det bli dubbelt och kanske med lite olika ordföljd. Allt det här kan göra att ni och jag kan bryta ut i ett åh, nej! Inte nu igen.
 
Men den här veckan har det blivit en hel del åh nej hos mig. Det har varit -Åh nej! Inte ännu mera snö! - Åh nej, inte en massa minusgrader nu också! - Åh nej, nu töar det, då blir det halt också. -Åh nej, nu är det en massa sport på radion igen.  -Åh nej, fy vad det är dåligt plogat. - Åh nej, nu är juicen slut. - Åh nej, nu blåser det också till råga på allt. Åh nej, åh nej, åh nej! - Åh nej, vad detta blev negativt.
 
                              
 
Dags att vända på steken. Syftet med min blogg har hela tiden varit att ge lite av min positiva livssyn, att ge lite "feelgood"- känsla. Att kanske få bjuda på ett igenkännande leende eller att få skratta åt andras dumhet och låta sina egna tillkortakommanden komma i bakgrunden. Ett stycke att läsa som förhoppningsvis ger dig en liten blyg viol i ditt hjärta som omedvetet följer dig under dagen. Men ibland, men bara ibland, har jag sett eller hört något som upprör som jag måste få utlopp för som jag bara måste få ventilera. Kanske vill jag också ge dig, kära följare, en bild av livet, av världen som du aldrig kommit i kontakt med. Jag tänker på Elias som gick och slog med sin lie, Kerstin som ensam satt i en kall och övergiven tvättstuga en natt för att mamma hade gäster som inte visste att Kerstin fanns. Eller på den lille gossen som fick springa över frostnupna bergsknallar med skor som lagats av far till bättre bemedlade och om den dåliga maten som många pensionärer betalar dyra pengar för att få hem när orken eller kunskapen gör att egen matlagning är omöjlig.
 
Åh, nej! Nu får det bli andra bullar. Nu skall jag sätta en bröddeg för nu är frukosten färdig. Blogginlägget har också snart nått sitt slut och lite nytta måste göras. Då blir det brödbak. Fördelarna med det är att det dels blir varmt i köket, man får utlopp för lite kreativitet och man får ett bröd som mättar ordentligt och som man vet vad det innehåller. Inga godkända livsmedelsfärger och stabiliseringsämnen här inte. Åh, nej! Riktiga varor skall det vara, då blir brödet gott.
 
                         
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela