brittensvardag.blogg.se

Nyårsafton

Publicerad 2015-12-31 08:22:52 i Allmänt, Katterna,

Ja så har vi då kommit till vägs ände och det är dags att slå in på en ny. En väg jag hoppas att vi alla får se slutet på.
Julen kanske kan anses vara förbi men jag fick tag på en gammal tidning igår och i den fanns en insändare jag vill dela med mig av. Jag har ingen skrivare kopplad till den här datorn så jag kan tyvärr inte scanna in den men jag skall skriva av den och jag lovar, jag gör det ordagrant utan att lägga till eller dra ifrån något.
 
" Njut varje minut, skratta och mys.
Tänk att barn måste vara 15 timmar på dagis för att deras föräldrar skall hinna,
shoppa, städa och sitt verkliga jag vinna.
Listan kan göras flera meter lång, men barnen förlorar varenda gång.
Att få följa till affären shoppa, bananer, glass och mjölk,
barnen går inte att stoppa
Hemska tanke när någon på Maxi parkerat fel,
arga mammor och pappor i sina kroppar blir stel.
Barnen är bara ett cirka 20-årigt lån,
sen står ni där som ett fån.
Njut varenda minut, skratta, mys och kramas,
det är så era barn skall danas.
Skippa resor, dyra klappar och fin bil, 
ut och ha snöbollskrig, och i skogen gå en mil.
GOD JUL"
 
Idag är det nyårsafton och jag vet att barn, kanske bara 10-12 år gamla får en femhundring eller mer för att hålla sig undan när föräldrarna skall ha fest. De kommer att driva runt, kanske finna kamrater i samma situation. Det gör ont att inte vara välkommen hemma. Man kanske, i bästa fall, dövar smärtan med alkohol förmedlad av en samvetslös vuxen som inte ser till barnens bästa utan bara till plånbokens stinna väl och ve. I värsta fall blir detta barnets sista dag innan det lämnas drogat och utnyttjat i ett dike eller källarskrubb någonstans för att ensam dö. Världen har inte blivit bättre sedan Kerstin satt ensam i tvättstugan och frös en nyårsnatt för cirka 65 år sedan. Ni som följt mig minns kanske inlägget. Ni andra kan hitta det under 26 november 2014.
 
Ja det var mycket svart men sådant är livet. 364 dagar solsken och en dag solförmörkelse. Med detta i minnet återstår nu bara att önska dig ett riktigt bra slut på 2015. Ta chansen att göra något gott så här på årets sista dag. Kramar är gratis så var frikostig med dem. Att ta en promenad till någon du tycker om kostar inget heller, bara några kalorier och dem vill du ändå bli av med. Köp med dig en kaka eller bulle och ta en fika tillsammans när du kommit fram. Eller lyft luren och ring. Prata bort ett par minuter det har du både råd och tid med. 
 
                                               Bildresultat för nyårsafton
 
 
Mjaurrr!
 
Vet ni, jag tycker människorna är konstiga. När vi vill leka, ja då skall de sova. När vi är hungriga, då skall de se på TV. När vi vill ha kyckling, då får vi leverpastej. Fast.... vi har det rätt så bra ändå. Nu låter jag visst som en riktig gnäll-Fia men det var ju inte meningen. Jag hoppade bara in här för att tala om att vi har kommit på en ny lek. Varje gång husse gör rent våra lådor då passar vi på. Han tar en låda i taget, bär ut dem och tömmer dem. Sedan tvättar han ur dem och så kommer han in. Nu börjar det roliga. I farstun står säckarna med sand och medan husse fyller på sand så hoppar vi i. Alla tre på en gång helst. Nu börjar det roliga. Husse lyfter upp lådan med oss i och så bär han in den på sin plats i badrummet. Sedan tar han nästa låda och proceduren upprepar sig. Jättekul. Likadant är det när de varit och handlat, då kryper vi i kassarna ute i köket och så bär de ut oss i farstun där de viker ihop kassarna för att ta med dem nästa gång de åker och handlar. Det där med att åka med är fantastiskt roligt men det är som med allt som är kul, det tar slut fort.
Matte har något fel i munnen så hon kan inte tugga ordentligt. Det tycker jag är bra för vi får massor av godsaker, korv, skinka, kotlett, skinka och biff bland annat. Men vi får också lite kokta grönsaker. Morötter är gott.
Men ni, jag tror att det brinner i skogen! Titta här!
                                    
               
 
Matte säger att det bara är solen som går upp men jag vet inte om jag vågar tro på det för det ser precis ut som när husse eldar i kaminen. Men ojdå! Nu sa det visst på radion också att himlen är fantastisk, att det ser ut som om den brinner. Så då kanske matte hade rätt i alla fall. 
 

30 december 2015

Publicerad 2015-12-30 09:35:00 i Allmänt, Katterna,

 
Tänk, nu är det bara den här dagen och i morgon kvar sedan får vi skriva 2016. Större betydelse har väl inte nyår för livet rullar på i vanlig takt trots att det känns som om den accelererar med åldern. Hastigheten på svunnen tid alltså. Men ändå, man skall ju inte se tillbaka men det skadar ju inte att göra just det och reflektera över vad som varit bra och njuta över framgångar lite extra. Men även mindre bra saker kan man ju dra nytta av. Vi kan lära oss något. Om inte annat så för att uppskatta en bra sak eller dag. Man skulle ju kunna göra en plus och minuslista förstås. Hm, låt se.....
 
+ Jag lever                                           .   
   Min familj lever och mår ganska bra         
   Jag har tak över huvudet                        
   Vi köpte en "ny" och fin smurfblå bil          
   Jag har kunnat äta mig mätt varje dag        
   Jag har en fantastisk tandläkare.
   Vi tog oss an tre underbara små katter.
   Har en gosig gubbe, en fantatisk dotter och en underbart gullig mamma
- En tand gick av och jag fick en jacketkrona. Pris: ca 7.000 kronor.
  Vi blev påkörda. Bilen blev obrukbar.
  Jag fick en fraktur på bröstbenet. Gjorde ont länge.
  En tand sprack. Där  blir nog en jacketkrona. Pris ca 9.000 kr
  Två tänder dog. Blir nog två kronor där med. Pris ca 18.000 kr
   
Ja ni ser, plussidan väger redan över så det blir nog bra med 2016 också. En annan sak som är bra är att jag har ytterligare tre jacketkronor att se fram mot istället för mörka fula fyllningar. Kostar gör de men de skall väl knappast ge mig mer värk i alla fall. Å tänk så snygg jag blir! Rena filmstjärneleendet. Tänk vad ni medmänniskor kan vara lyckliga som får möta mig och mitt vackra leende nu. Ha ha! Ja ja, det går ju inte att göra en ängel av en apa som någon en gång var så snäll att upplysa mig om men ni får låta bli att titta på mig, ni får koncentrera er på mina fina tänder. Funderar som bäst på om man kan sätta sig utanför matvarubutiken och be om ett bidrag kanske. Skämt åsido, Sådana här utgifter får man räkna med ibland därför är det bra att spara en slant istället för att bara köpa, köpa och köpa.
Nu skall jag strax sätta en bröddeg tror jag. Blev liksom lite sugen på något gott. Skorpor kanske? Ja vi får se vad det blir.
 
Tjena! Hallå!
 
Jag trodde aldrig att matte skulle bli färdig. Kommer hon bara igång så kan hon hålla på i evigheter. Nu var det ju inte detta jag skulle berätta om utan ett program som vi såg på tavlan med rörliga bilder igår. Det var ett program om oss. Ja en del såg i alla fall ut som oss men de flesta verkade vara större. Men tänk att det fanns så många! Jag visste att vi inte var ensamma men det kryllar ju av dem överallt. Men jag undrar var? När vi har suttit och tittat ut på läckerbitarna som fladdrar utanför fönstret så har vi sett en och annan inkräktare. Maja och Kola har varit här å så Elvis såklart. Men så har den där store Brutus varit här också men han kan vara nere hos sig tycker jag för han är så himla stor. Som en tiger ungefär eller kanske ett jellon. Sådana såg jag på stora tavlan igår. Men en sak var konstig, de jamade inte, de morrade liksom, så som Missan gör när hon får något gott som hon inte vill dela med sig av.
Dela med sig av ja. Jag vet att matte ställde ut en sådan där stor och god skinka igår kväll för att den skulle svalna under natten. Bara nu ingen kommer och äter upp den för den hoppas jag att vi får smaka av. Skinka är gott, nästan lika gott som mattes kyckling. Matte har berättat att hon de kallar mormor säger att vi är bortskämda. Jag vet inte vad det är men det är inte jag i alla fall. Får jag bara det jag tycker om och tillräckligt ofta och mycket så bråkar inte jag. Jag har inga stora krav bar hårdisar och lite gott kött ibland sedan är jag nöjd. De där bullarna vi får i sås de kan kvitta fast såsen är god. 
Nej, nu tror jag bestämt att det får vara nog för idag. Nu är jag trött. Tror faktiskt att det är läge att vila frukost en stund.
 
Tjingeling på er tallkottar!
 
 

29 december

Publicerad 2015-12-29 07:45:00 i Allmänt, Katterna,

 
År 1891 hände något den här dagen som jag tycker är viktigt. Då tog Thomas Edison patent på radion. Ja att just han tog patent var väl inte så viktigt men att någon konstruerade denna fantastiska mackapär tycker jag är värt att uppmärksamma. För knäppa på radion är det första jag gör bara jag fått tvättat mig och satt på mig lite kläder.
 
Idag är det kyligt men jag måste ge mig ut i alla fall. Har ett par ärenden att uträtta och så behöver vi ha hem mjölk och potatis. Det är .............
 
Mjaur, Krrrr;Prrrr
 
Nu får det vara nog! Varenda morgon när vi ätit frukost försöker jag att krypa upp i mattes famn men hon bara sitter där och skriver och skriver. Hon kan väl skriva någon annan gång på dagen när inte jag vill ligga hos henne. Mella två och fyra t ex för då brukar jag och brorsan, Tusse, ligga på varsin puff för att vila middag. Har vi tur har husse tänt i kaminen och då är det superhärligt att ligga där. Men nu på morgonen då är det bäst att ligga i mattes famn. Ja, när hon sitter och tittar på den där tavlan med rörliga bilder är det också mysigt att ta plats i mattes famn. Men det händer inte så ofta. Mest stökar hon runt i köket eller så sitter hon och läser och då är det ingen idé att ligga där för då har hon inte tid att klappa  och kela med mig.
 
Nu är nog den där julen över också för vi har inte fått någon skinka på länge. Ingen leverpastej heller. Inte jag i alla fall. Missan sa igår att hon fått men det tror jag inte på för husse brukar inte vara orättvis.
 
Nej nu tror jag att det är dags att vila frukost så nu får det vara bra för idag.
 
Hej då!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela