brittensvardag.blogg.se

Sista dagen i juni

Publicerad 2016-06-30 13:32:12 i Allmänt, Katterna,

 
Att tiden går fort det har vi redan konstaterat mer än en gång. Men denna gången tror jag att det var rekord. Kan det bero på pengarna? Ja, idag är ju sista dagen att köpa för de gamla 20-, 50- och tusenlapparna så du har väl tömt madrassen? Jag tror inte att jag har något kvar men jag skall ändå ta ett varv till och undersöka saken noga för inte vill jag bara slänga bort mina surt förvärvade slantar. Men vi har ju till sista september eller om det var oktober på oss att växla in de gamla sedlarna på banken om det händelsevis fastnat en tusing i kuddvaret.
 
 
Hejsan!
 
Hur har ni det? Här är bara fint men jag trodde aldrig att matte skulle sätta på den här appamoraten. Först får vi frukost, sedan äter hon själv och mitt i alltihopa så kommer husse uppdravlandes, Joho då! De skulle åka och handla idag. Fast de var väldigt snabbt tillbaka tyckte jag och inte hade de mer än tre kassar med sig hem heller. Å vet ni vad det värsta var? Det fanns ingen mat till oss i kassarna. Fast det fanns visst en påse hårdisar. Sådana som Tusse gillar. Vet ni vad de gör sedan? FIKAR! Å jag som hade bestämt mig för att skriva här idag. Men när de hade fikat färdigt hoppades jag att matte skulle starta den här grejen men inte då! Ne-ej då. Då sätter hon igång att göra müssli och sedan skulle en massa burkar fyllas på. Efter det var det visst dags att fylla på den blå muggen och så fick vi lite godis så den väntetiden är förlåten. Men sedan börjar hon sopa här i köket för hon påstod att vi var små grisar som skvätte ut mat och hårdisar på golvet när vi åt. Skulle något händelsevis hamna på golvet när jag äter så äter jag upp det också. Så det så!
 
Jag vet inte säkert om någon av de andra har berättat att vi fått ny mat. Jodå, så är det. Snygga blå påsar med en rätt så gullig svartvit kattpojke på. Hur jag vet att det är en kille? Jag är väl tjej vet jag! Den där maten var i alla fall god som omväxling men man tröttnar ju så småningom. Husse säger att då får vi börja från början igen men jag vill inte ha blötlagda hårdisar för det var vad vi fick på det där stället där vi föddes. Men vad maten smakade som vi fick när vi kom hit det minns jag faktiskt inte bara att kartongen var väldigt grön. Nästan som gräset ute. Sedan fick vi något i vita påsar som skulle vara så bra och nyttigt, något matte och husse köpte hos veterinären men det ville vi inte ha så då matvägrade vi i nästan två dagar. Sedan fick vi sådan mat i de rosa/lila påsarna och den var ganska okej tills vi tröttnade på den. Då suckade matte och husse men de kom i alla fall hem med de gula påsarna men nu har vi ätit dem rätt länge, hela våren faktiskt så nu var det dags att byta. Så nu får vi de blå påsarna. Ganska juste käk faktiskt. Men det är klart, godast är de där små burkarna som heter Gourmet Gold, det är fina grejor det! Men den där maten är dyr säger husse så den får vi bara när det är lite extra som födelsedagar och sådant. Kort sagt, när människorna äter specialmat då får vi också det. Hoppas att någon fyller år snart för då får vi tårta! Tårta är jättegott. Speciellt om det är mycket grädde på.
 
Nej nu är jag lite trött så nu skall jag ta och krypa upp i mattes säng och sova ett par timmar tror jag. I husses säng kan jag inte ligga för där ligger husse själv om det är så att du undrar.
 
Ha det gott så länge så hörs vi kanske snart igen.
 
 
 

Redan onsdag

Publicerad 2016-06-29 08:58:59 i Allmänt, Politik, sport,

 
Jag förstår inte vart dagarna tar vägen. Tiden går så fort. Men den sägs göra det när man är lycklig. Så jag måtte vara jättelycklig. Men så omger jag mig med människor som jag gillar och som gillar mig och då brukar det bli bra.
 
För dig som undrar, jodå, det blev ett Ullaredsbesök men vi var nog lite för tidigt ute för jösses vad mycket folk. Vi fick tag i det vi skulle ha, en gofika med både macka och kaka, samt en hamburgare på Frölichs i Skene också. Har du aldrig varit där kan jag verkligen rekommendera ett besök om du vill ha en god hamburgare. MUMS!
 
Sverige har åkt ur EM i fotboll men tagit en plats i säkerhetsrådet hos FN. En viss moderatledare sade i en telefonintervju angående detta att "Det är viktigt att Sverige ser till att få slut på kriget i Syrien nu under sin tid i Säkerhetsrådet". Håhå jaja! Som om Sverige skulle ha något att säga till om där när bl a USA, Ryssland och Kina sitter med vetorätt. Det är som Strindberg sa "Det är synd om människorna" Tänk att tro att man är så bra och så har man inte fattat ett dugg.
 
Idag skall jag baka lite men jag får vänta en stund så att familjen får sova ut först. Under tiden kan jag ju fundera på vad jag skall baka. Även här tryter fantasin men det ger sig bara jag får börjat. Jag får se vad jag har kvar för mjöl också. Misstänker att det börjar bli lite utplockat. Det ger också en hint om att jag faktiskt skulle behöva åka och handla också men Rom byggdes inte på en dag. så vi får se. Men kotletter blir det till middag i alla fall. Hittade en påse potatis i garderoben som jag glömt. Den har inte stått så länge men när färskpotatisen kommer så tar man den först. Men av den gamla potatisen kan man göra både mos och gratäng så då passar det ju bra med kotlett eller hur?
 
Livet är som ett piano sade någon. Det behövs både svarta och vita tangenter för att skapa musik.
 
 
 

Vatten

Publicerad 2016-06-28 09:25:16 i Allmänt,

 
Vad är lycka? Har du tänkt på det? Någon säger kanske mina barn andra säger mitt jobb. Inget av det är fel, båda är lika rätt men båda saker är så påtagligt och är ganska varaktiga.
Den lycka jag tänkte på idag är nog den där lite mer kortvariga men ändå långvariga lyckan. Den lyckan som vi normalt sett, i vår del av världen, tar för så självklar att vi kanske inte kallar den för lycka. Men så är det bara så länge vi har det. När det blir en bristvara får vi bekymmer och kanske oroar vi oss också. Vad i herrans namn talar jag om då?
Jo, jag talar om vatten. Regn, flödande friskt vatten som droppvis sprids över torr jord och får gräs, träd, och buskar att sträcka på sig, få tillbaka sin färg och lyster. Och har ni tänkt på doften. Den där första flyktiga doften när regn möter torr jord. Det har en liten anstrykning av våt sand. Den doften är fantastisk och unik. Inget jag tror skulle kunna skapas hos någon parfymskapare eller kemiskt laboratorium av något slag. Just den doften gör mig lycklig.
Men också att direkt från kranen kunna fylla ett glas med kallt, friskt vatten. Kunna föra detta glas till torra, kanske lite spruckna läppar, och låta dessa atomer av väte och syre fylla vår munhåla för att sedan transporteras ner för vår strupe. Om du varit riktigt törstig så känner du dig nästan som gräset. Du växer en liten bit, du blommar ut, kinden får lyster och ögonen får tillbaka sin forna glans.
 
Som ni kanske minns ondgjorde jag mig för ett tag sedan över den lilla regnmängd som fallit och alla varningar om att handskas försiktigt med det vatten man hade då grundvattennivån var ovanligt lågt för årstiden. Nu tror jag nästan att den nivån är tillbaka på ganska normal. För sedan den 14 juni har vi faktiskt fått hela 91 mm och jag är lycklig för var och en av dem. Nere i sjön är vattennivån också tillbaka på ganska normalt men än fattas det en bit. Men nu ligger i alla fall inte de små ekorna med kölen i sandbottnen utan guppar snällt invid bryggan. En eller kanske ett par ligger lite väl djupt kan man tycka och skulle behöva ösas men det blir väl till helgen eller tills dess ägarna kommer hitupp härnäst när de har semester eller så.
 
Vad händer idag då? Förhoppningsvis inte så mycket för det brukar betyda en liten portion olycka också och det klarar jag mig utan. Vid halv tolvsnåret skall vi hämta lilla mamma vid Härryda kyrka dit hon envisas med att ta bussen för att sedan dra vidare ner till Ullared. Bristen på trimmertråd och kattmat utlyste detta skriande behov av ett besök där för vår del. Även om man inte handlar för tusentals kronor är det alltid trevligt att komma ut på en tur.
 
Så jag önskar er en fin dag och kanske återkommer jag redan i morgon.
 
                                        
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela