brittensvardag.blogg.se

Godmorgon till denna strålande dag!

Publicerad 2024-01-31 09:03:34 i Allmänt,

                                       80+ Himmel bakgrunder HD 🔥 Ladda Ner Gratis
 
Ja idag är jag sen, riktigt sen men det beror på boken jag läser, den går nästan inte att släppa. Jag började igår kväll och har redan läst halva boken. Den är på 456 sidor så jag har lite kvar om man säger så. Ja det är så vackert ute. Himlen är alldeles rosarandig. Vi har alltså en blå himmel med längsgående vita moln och soluppgången gör dem alldeles rosa. Näst intilll vindtilla är det också. Och i backen utanför köksfänstret tycker jag mig se de första knopparna på vintergäcken som sticker upp sina knubbiga små huvuden. Nu börjar en härlig och fantastisk tid, nu kommer alla lökväxter och vintergäcken är först, sedan kommer snödropparna. Naturen är fantastisk. Blir det några soliga och varma dagar så kan vi nog skymta en och annan tussilago i vägkanten.
 
                                      En tecknad flicka läsa en bok — Stock Vektor © ARNICA83 #44754567
 
Ja nu väcks förhoppningen om en tidig vår efter all snö vi fått. Men det kan komma mera, jag vet det men jag hoppas alltid att det är över. Man lever på hoppet som loppan sade. Vad händer idag då? Tja, vi har inget planerat så har jag tur kan jag ägna hela dagen åt att läsa. Vi tog i alla fall in ved igår och så dammsög jag hela ovanvånin gen i alla fall. Inte bara här och där utan överallt, till och med under soffa och sängar. Maken var ute med komposthinken och borta efter posten. Sedan lagade jag middag och det blev fisk precis som jag sade igår. När vi hade ätit diskade maken. Det var inte så mycket så den klarade han själv. Jag kunde ägna mig åt att läsa ut den förra boken som faktiskt blev riktigt skaplig i andra halvan. Som ni kanske minns sade jag att det inte var så mycket att ha.
 
                                         Vintergäck - Naturhistoriska riksmuseet
 
Idag är elpriset hyfsat lågt, det beror säkert på att det skall ta i och blåsa ordentligt idag, lite senare. Elområde 1 och två har ett snittpris på 17 öre och vi andra får betala 21 öre. Så skall du göra något elkrävande så gör det idag. Mellan 07.00 och 09.00 kostar elen 66 öre men just nu är det bara luftvärmepumparna och kyl/frys som går. Klockan 18.00 faller priset till tio öre och en timma senare till ett öre. Det bådar gott för första delen av morgondagen. 
 
                                        Klassiska hamburgare av nötfärs | Recept ICA.se
 
Idag blir det bara hamburgare, stekt potatis och stekt ägg till middag. Jag äter nog inte vare sig ägg eller stekt potatis men jag hittar på något till mig under dagen så hungrig lär jag inte gå. Fast just nu börjar det suga lite i magen men frukost blir det inte före halv tio. Lite ordning och reda får det allt vara. Jag får dricka te så länge och fylla magen med vätska tills det blir dags. 
 
                                    Premium Photo | A cup of tea with a mint leaf on a saucer
 
Vad vik i övrigt gör idag har jag inte en aning om. Vi har inget planerat men dagen går i alla fall. Maken sade igår att han var sugen på Semla så kanske åker vi och handlar men annars får det vara tills i morgon eller en annan dag. En snabb sväng med den trådlösa blir det väl och kanske blir det en maskin tvätt också om andan faller på. 20-25 öre per kilowatttimma är ju ok om man vill tvätta och det priset är det mellan tio och arton och sedan faller det ju ännu mera.
 
                                       Mariposa amarilla en el fondo de un prado de verano en flor. Hierba ...
 
Ja det var väl vad jag hade idag. Inte så mycket kanske men sådant är ju livet. Ibland är det så fullt att man inte hinner reflektera och ibland är det så lite att man på morgon funderar på om det någonsin blir kväll. Men det blir det ju och har man en bok att förströ sig med så går tiden fort. Nu får ni ha det så bra och vara rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
                     För Tecknad Filmtecken För Korpsvart Fågel Rolig Teckning Stock ...
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela