brittensvardag.blogg.se

En påskdag som alla andra dagar

Publicerad 2024-03-31 08:35:03 i Allmänt,

Jag sitter här med min blå mugg te fylld med ett te som heter sommardröm. Blommigt, fruktigt, gott. framför allt släcker det törsten det är väl det som är vitsen med dryck. På radion lyssnar jag på gårdagens P4 Retro för det hörde jag inte, jag glömde av det bland sallad, skinka, tomater och allt det andra.
 
                                   Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 
Gårdagen blev lugn och sansad. Jag dekorerade smörgåstårtan som sagt. Sedan gjorde vi oss i ordning och åkte ner till Lilla Mamma. (Jösses vad det är svårt att skiriva när Kim Larsen och Gasolin går igång i sin "Vad gör vi nu lilla du".)) Till Bee-boppa-lula är det lättare att skriva. Konstigt för det är lite riv i den också. I alla fall, när vi kom ner till mor så fikade vi och åt varsin bit av smörgåstårtan. Mamma och Maken tog en dammsugare efterpå men jag gillar inte marsipan så jag tog en pepparkaka. Det är konstigt, man äter och blir så mätt så men fyra-fem timmar senare suger det igen. Så Maken tog pasta med ost och skinksås och jag åt en köttfärspaj med sallad. Till kvällsmat blev det två morötter och ett äpple.
 
                                   Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 
Vad vi äter idag vet jag inte riktigt men jag tror jag skall göra en god fläskfilé med rostad potatis och en god och krämig sås med svamp, vitlök och en skvätt konjak. Inte magert men väldigt gott och är det påsk så är det, då får man unna sig lite god mat när man nu inte har något påskgodis att ta till. när det suger i tarmen. I övrigt skall vi ta det lugnt, vi har inget på agendan. Maken skulle nog vilja gå ut och såga kubbar av stammarna men det gör man inte på en söndag precis. Det kan ju vara någon som tar illa upp.
 
                                  Fläskytterfilé med krämig sås - Victorias provkök | Fläskytterfile ...
 
Idag kostar elen 51 öre i genomsnitt så ta det lugnt med gott samvete idag, det är du värd. Nu har jag inte mer för idag så jag önskar dig en fortsatt fin påskhelg. Var rädd om dig och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
              Kramar. | Arte de osos, Osos de peluche, Imágenes de osos
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela