brittensvardag.blogg.se

Förlåt, vad är klockan?

Publicerad 2018-10-28 07:43:50 i Allmänt,

 
                            Bildresultat för tid
 
Vid det här laget är det väl alla bekant att vi i natt dragit klockan tillbaka en timma. Ja för ni minns väl regeln? När man ställer fram trädgårdsmöblerna då ställer man fram klockan en timma. När man däremot drar klockan en timma tillbaka, då ställer vi också tillbaka trädgårdsmöblerna. Förmodligen in i ett förråd eller liknande. Vi ställer våra i växthuset.
 
                          Bildresultat för normaltid
 
Detta flyttande av klockan kan göra vem som helst smått tossig. Jag ser framför mig en vecka med extremt lite sömn. Tänk er själva, i förrgår gick jag och lade mig kl 24.00 säger vi och då vaknade jag klockan 05.00. Då borde jag alltså gå och lägga mig klockan 23.00 nu och vakna 04.00. Jodå, det har jag också räknat ut men min kropp säger annorlunda. För den vill inte gå och lägga sig klockan 23.00, nej, den vill vara uppe en timma till. "Ja men, du får ju sova en timma till då, det hinner du." Det kan hända att jag får men jag kan inte, för där någonstans händer det där som jag inte kan förklara, det är det där att jag vaknar 04.00. Jag borde ju i rimlighetens namn sova till klockan 05.00 nu också. Men som sagt, det gör jag inte. Fram emot jul sådär har jag kommit i fas men då är det ju bara ett par månader tills det är dags igen.
 
                     Bildresultat för sommartid
 
Nej jag hoppas på att man permanentar tiden som är nu och som den alltid har varit egentligen. Vi kan göra som Finland, folkomrösta om saken. För det vet ni väl att man skall göra? Ja, jag tänkte väl det. Tänk er att alltid ha samma tid så lätt att hålla ordning på, så skönt för kroppen att slippa ställa om sig.
 
                            Bildresultat för pizza
 
Ja vad skall man då hitta på idag? Kanske borde jag frosta ur en av frysarna eller helst alla tre men nej, det får mina hemmavarande älsklingar göra på veckan. Jag skall fortsätta och sticka på mössan med reflexeffekt som jag började på igår och sedan skall jag väl laga lite middag idag, pizza får det bli. Igår lagade dottern middag så jag bara ägnade mig åt sockstickning. Det var därför jag hann börja på mössan också.
 
Nu återstår bara att önska en fin dag. I morgon är det måndag igen men det är inget att vara ledsen för. För sedan är det ju fredag igen och på den följer ännu en helg.
 
                         Bildresultat för tid som rusar
 
 

Melodikryss 43 2018

Publicerad 2018-10-27 10:55:00 i Allmänt,

 
Tänk vad fort en vecka går. Har ni laddat med kryssplan, fika och ett hörande öra så kör vi igång. Vi börjar på
 
V14 Visst var det Magnus Uggla men det är Olle LJUNGSTRÖM som från början gjort melodin nästan alla tycker är så fin.
L15 Lite Povel Ramel så här i starten. Här "TA av dig skorna!"
L10 Denna dag är krysset förvirrat men på L10 skriver vi in BRAHMS för det är han som gjort musiken. Å visst var det Carola som sjöng.
L1+L12 Förvirrat som sjutton men det blir DJURSHOLM och ÅSKA fast det sistnämnda skall in på L13
V5+V1 V6 blir UNDER men V1 stämmer och blir DUBBELGÖKEN.
L4 Regnet det bara ÖSER ner.
 
Phu! Tack och lov för lite sportuppdatering. Det är nog första och enda gången jag säger så. Men idag är det förvirrat till tusen då Anders Elderman tycks ha det enda krysset som stämmer.
 
V11 som skall vara V12 blir SARA Varga.
L3 Sjung och LE. Ja det kan vi göra för den här kryssadressen stämde. Ett stycke av Olle Bergman
L8  som skall vara L9. Vi hörde musik ur MISS Saigon.
L6+V10 DIRE STRAITS hörde vi med L7+V11 skall det in på. Walk of Life med förstesångare Mark Knopfler.
L2 Visst dricker man öl i den svenska versionen och det blir BEER på engelska. Ännu en kryssadress som stämde.
L7 fast L8 I'm singing in the RAIN. Är du i samma ålder som jag så minns du Gene Kelly och Debbie Reynolds som dansar i regnet.
 
Phu! Efter detta borde alla som skickat in rätt lösning få pris. Hoppas kryssplanen stämmer nästa vecka.

Alltid bara två val

Publicerad 2018-10-27 08:52:00 i Allmänt,

 
Antingen svart eller vitt, ja eller nej. Visst finns det nyanser men till sist och syvende har du ändå gjort ett val som kan vara bra eller dåligt. Helt dåligt blir det inte för du har ändå fått en erfarenhet du kan använda nästa gång du ställs inför ett liknande val. Om inte valet är så dåligt att du inte får en andra chans, förstås.
 
                        
 
Vadan detta ambivalenta tänkande denna kylslagna morgon? Jo, igår föll säsongens första snöflingor, det hann jag se innan det mörknade och rädslan för att vi skulle ha den där decimetern snö som meteorologerna flaggat för var överhängande. Men av snö ser jag inget just nu.
 
                           (oro=guld (esp))
 
Som så många gånger förr bevisar det tesen som jag vid flertalet tillfällen skrivit om. Varför oroa sig i förväg? Antingen har du oroat dig för det som kommer och det kommer vilket gör skadan dubbelt så stor eller så släpper du oron och låter saker ske. Då kan det bli som idag, ingen snö och jag har inte oroat mig för det heller så det gör att lilla Amygdala inte behövde tova ihop sig till ett litet nystan och lilla hippocampus kunde lugnt ligga kvar och gunga sig till sömns.
 
                   
 
Är jag ute och cyklar tror ni? Kanske inte. för på radion kan jag just nu höra The Beatles, "Let It Be" Som jag enkelt översätter till "Låt det vara så". Denna text får mig att tro att det är fler än jag som tänkt till.
 
Men så har vi det där med nyanserna. Det är tur vi inte pratar färg nu för då hade min lilla mamma fått spader. Nej vi skall tala om mer abstrakta saker. Kanske funderar du idag på att bara vara, gå hemma i lite enkla kläder som bara skyddar mot kyla men inte sitter åt eller skaver. Sno ihop håret till en tofs eller bara kamma tätt intill huvudet och det ligger kvar där av gamla stylingprodukter. Koka en kopp med något gott i, kaffe, te eller choklad. Valet är ditt. Kanske väljer du att handarbeta, läsa eller lyssna på lite skön musik, ja något som får dig att må bra. Vem vet, kanske tycker du att det var så skönt att du gör likadant i morgon. Men märker du nu vad jag menar med nyanser? Saker du tycker om men du kan ändå göra ett val, ett val som är bra för dig. Naturligtvis finns det negativa val också. I min värld är det att åka ut och trängas med folk i affärer, hälsa på någon jag egentligen inte vill träffa eller ge mig ut på en långpromenad fast det blåser och är kallt. Tre dåliga val men det finns ändå något positivt i dem. Går jag till affären hittar jag kanske något jag länge sökt eller en perfekt julklapp till partnern. Åker jag och hälsar på någon så kanske jag slipper ett dåligt samvete och det är ju en jättevinst. Naturligtvis är promenaden bra för kroppen, att få andas frisk luft, få motion, att stärka muskler och leder i hela rörelseapparaten. Men roligt? Nej knappast, inte i min värld i alla fall. Jag är av naturen lat. Så är det. Vi talar alltså om en livsstilsförändring och det låter väl inte så roligt även om vinsten kanske skulle vara enorm.
 
                         
 
Nej, jag gör som vanligt, ägnar mig åt lite stickning och tar dagen som den kommer.
Till middag blir det nog schnitzel men ugnsrostad potatis och citronsmör.
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela