brittensvardag.blogg.se

Nu är det lörda' igen......

Publicerad 2014-11-29 07:30:35 i Allmänt,

....å här satt jag och deppa'.

Nej för sjutton! Inte sitter jag och deppar men i radion sjöng de så. Följande rad lyder " å jag tyckte allting verka' meningslöst". De här raderna skall åskådliggöra känslorna hos en ung kille eller tjej tror jag. En person som inte har något planerat för kvällen. Jag har inte heller något planerar för kvällen men det tycker jag är skönt. Å en sak är säker, jag tycker inte att livet är meningslöst. Inte alls faktiskt.

Livet blir precis så innehållsrikt som vi vill. Livet pågår ständigt runt oss. Vi kan antingen hoppa på tåget eller lugnt stå kvar bredvid. Tänk vilken frihet! Livet kanske inte alltid bjuder oss på trevliga och roliga upplevelser men tänk på att mitt i allt det svarta finns alltid något att glädja sig åt. Ett leende, en kram eller kanske en liten ensam förgätmigej som trotsar vinterns intåg och tittar på mig vid min ytterdörr. Varför lägga allt fokus på det vi inte kan förändra i stället för att acceptera och gå vidare i det vi kan påverka? 

Vad är då lycka? En ny bil? En ny jacka? En högre lön? Nej inget av det. För lycka går nämligen inte att köpa för pengar. Den som tror det bedrar sig själv å det grövsta. Lycka är det vi inte kan ta på. Vad är lycka för dig?

För mig är lycka att vakna på morgonen, känna att det tar emot lite här och där. Då säger du kanske att - Jamen, det är väl skönare att vakna och inte känna att det gör ont. Just det! Titta på skillnaden. Jag sa att det tar emot och du sa att det gör ont. Men gör det ont? Ont definierar jag som något pågående, något akut. Det där andra är det jag kallar "tar emot". Nog om detta.

Upp med hakan! Försök hitta något i ditt liv som får dig att le. När du hittat det, se på det, hör på det, känn på det, igen å igen å igen. Förhoppningsvis kan detta få dig att må lite bättre en stund igen. Hur lång den stunden blir beror oftast på dig själv.

Till sist, en liten bild? Javisst! Här är sesamlimporna jag har bakat på morgonen.

 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela