brittensvardag.blogg.se

Matte, var är du?

Publicerad 2016-12-20 06:55:00 i Allmänt, Katterna,

 
Det är något konstigt, ända sedan vi kom hit, till det här huset, har matte alltid varit hemma. Utom när de varit iväg och handlat eller så men det är ju skillnad. Nu är hon hux flux borta hela dagarna. Jodå, vi får vår mat innan hon går men sedan är hon ju borta jättelänge. Jag och de andra får visserligen mat av husse i stället men han har ingen mjuk och mysig famn att krypa upp till. Matte och jag har ju haft våra rutiner ett tag nu så det känns konstigt att ändra på allt nu.
 
I fredags var matte borta för första gången och när det var lunchdags så gick vi alla tre runt och letade efter henne men ne-ej, ingen matte. Då kom husse och lade upp mat till oss men vi åt inte för han klappade oss inte över ryggen och gav oss ett par hårdisar förs, som förrätt, ja ni vet. Till slut var vi  hungriga så då åt vi ju i alla fall men sedan hör det till att jag får ligga i mattes famn efter maten, Tusse brukar ligga på puffen framför henne och Missan brukar ligga på ryggstödet bakom henne men nu står fåtöljen tom och ingen matte sitter där och läser eller knåpar.
 
Istället brukar jag och Tusse krypa ner en stund i mattes säng och där ligger vi och knôr en stund, Missan går som vanligt in i lill-mattes säng, där brukar ju hon ligga. Men nu är det lite extra synd om mig för nu är lill-matte hemma. Det betyder att Missan har en famn att krypa upp i men inte jag.
 
Men sedan är det något annat konstigt också. De har plockat fram en massa små gubbar som står, sitter och ligger överallt. Husse säger att jag skall vara glad att inte matte är hemma för då hade det varit många fler. Jag förstår inte vad som händer. Det började med de där lamporna som står i fönstren, de med många små lampor på istället för de där med bara en lampa på. Sedan satte de upp ett stort träd och hängde i en massa röda bollar som jag lekte med och något blankt, konstigt snöre som Tusse älskade. Sedan plockade de bort den igen. Efter det kom pidistalen tillbaka igen och på den satte de ett likadant träd fast ett pyttelitet. Inte ett dugg kul att leka med. En dag fick jag se att det stod ett sådant tär träd på utsidan också så kanske satte de ut trädet där istället. Sedan putsades det och fejades. Fönstren gjordes rena så nu ser vi ut igen och sedan hängde matte upp rena sådana där trasor bredvid. Nu har hon bytt ut alla tygbitar som ligger på borden också och så kommer de där gubbarna fram. Tänk om jag förstod varför. Varför matte inte är hemma, varför de bär ut och in träd, varför de sätter fram en massa små gubbar som bara står stilla där människorna ställt dem. Mycket konstigt är det, jag tror bestämt jag får gå och sova på saken.
 
Prr, krr
 
Sessan

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-12-20 19:16:04

Ibland är det inte lätt att bara katter 😉😂

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela