brittensvardag.blogg.se

Kul i granen

Publicerad 2016-11-28 07:55:00 i Allmänt,

 
Nu måste jag få berätta, människorna har satt in ett helt träd i huset. Ett sådant där med jättemånga gröna sticksiga grejer på. Å vet ni vad de gjort mer? Jo, de har satt i lampor och röda bollar och snören som glittrar.
 
Nu har den stått där i några dagar. Första dagen så höll vi oss undan. Det var bara Tusse som var uppe och provbet i en lampa men den var visst inte god och så blev den varm också. Men de röda bollarna var fina. Jättefina! Vet ni vad? det finns jättesöta små katter i dem också för det har jag sett. I alla fall. Igår var inte matte och husse hemma så då låg vi mest och sov men vi var framme och gjorde oss bekanta med lite småkryp som klättrade runt därinne. Såklart var man tvungen att peta på de där röda bollarna också. De gungade jättelänge efteråt.
 
Som ni vet är vi katter nattdjur så i natt bestämde vi oss för att se om vi kunde få bort de där röda bollarna och glittersnörena ur trädet så vi kunde leka med dem. Det blev inget bra. Bollarna hade de hängt upp med tunna trådar som trasslade in sig i stickorna och glittersnörena fick vi inte heller bort. Missan fick loss en liten bit som vi alla försökte bita och dra i. Vi lyckades nästan precis när matte kom upp i morse och eftersom vi visste att vi gjorde något som vi inte fick så försökte vi försvinna så obemärkt som möjligt. Men Tusse den klumpedunsen, han lyckades välta en av de där stora lådorna som det kommer misk ur och som det ibland sitter små gubbar och tanter och snattrar i. Den for i golvet med en förskräcklig duns. PANG! sa det. Till råga på allt hade han glömt släppa taget om glittersnöret som han suttit och bitit på så när han försökte smita undan höll han på att välta hela trädet. Som tur var kom matte fram precis då så hon hann att få tag i det innan det föll.
 
Men det är inte allt må ni tro. I nästan alla fönster har de satt upp sådana där saker med många ljus i. Men där har de varit förståndiga, människorna. För de har bara satt de där sakerna i de fönstren vi inte brukar sitta i. Det är bara inne i sovrummet de har brutit mot den regeln men där har i alla fall matte surrat fast den med snöre så att den inte skall kunna välta.
 
Om vi nu inte får leka med de här grejerna så tycker jag att de kan plocka bort sakerna så att vi kan leka i lugn och ro. Eller ja, i alla fall utan att behöva vara rädda för att trädet skall falla ner i huvudet på oss. Det räcker väl med att Tusse höll på att få dörren över sig? Men om de slänger ut trädet igen så tycker jag att de kan lämna de röda bollarna kvar för de var fina tycker jag så dem leker vi gärna med , med eller utan träd.
 
              
 
Puss och kramiz
 
Sessan
 
 
 
 
                    
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela