brittensvardag.blogg.se

Det har blivit som ett gift

Publicerad 2017-10-14 09:19:00 i Allmänt,

 
Strumpstickningen alltså. Det finns så många kvaliteter, färger och kulörer att välja mellan. När man sedan stickar för andra blir variationen enorm och det är jättekul. Sedan är det ju också så att själv stickningen är kul och avkopplande också. Man kan sitta där i godan ro med en mugg kaffe eller te. Ha en katt i knäet eller inte, ha någon att tala med eller inte. Eller så har man radion eller en cd med lite go musik.
 
Innan jag kom till skott idag satt jag med en mugg te inom räckhåll, en mysig kissekatt i famnen och ett härligt garn som redan är på väg att bli en färdig socka. Men inte hela sockan är så rolig att sticka må ni tro. Först kommer resårstickning, en rät och en avig i all evinnerlighet, Ja det tar 1-1½ timma ungefär att sticka de första 3000 maskorna som blir strumpskaftet men sedan kommer det roligaste avsnittet på hela strumpan, hälpartiet. Det är alltid lika fascinerande att se hur stickningen viker av i 90 grader bara för att man tar in några maskor på mitten. Lika fascinerande är det att se hur kilen växer fram när man börjar skapa den delen som leder fram mot tåpartiet, Ytterligare cirka 3000 maskor har det blivit när den tråkigaste biten på hela strumpan tar vid, framfoten. Maska efter maska med bara räta maskor. Men till slut mäter hela foten cirka 20-22 centimeter och då börjar det bli dags att avsluta. Då kommer det lika roliga tåpartiet, där man tar in för att en spetsig tå skall bildas. Den som är så typisk för raggsockor. När hela sockan är klar har det blivit cirka 10.000 maskor och en strumpa i storlek 39-40.
 
                         
 
Hade jag nu inte haft strumporna att sticka hade jag säkert hunnit baka ett par bröd men nu får brödbaket vänta till efter Melodikrysset och lördagssamtalet med lilla mamma. Undrar vad jag skall baka idag? Jag får nog be den nyvakna dottern kolla vad som finns kvar i min nya fina frysbox. Men något ljust lantbröd skall jag baka för surdegsbröd är så gott. Vad vi skall ha till middag har jag  inte en aning om. Det är svårt att planera när någon annan handlar tycker jag. Inspirationen vill inte riktigt infinna sig. När jag frågar vad som finns får jag till svar; färs, färs, färs och korv, korv, korv. Laga mat på det den som kan. Igår bjöds jag på tacos och det är ju färs så då får jag väl försöka vara kreativ med korv idag då om jag inte hittar något annat i frysens gömmor. Själv hade jag mycket väl kunnat tänka mig kyckling eller fisk men det verkar vi inte ha hemma. Imorgon däremot så blir det pastapytt med resterna från tacosen som grund.
 
Nu tänker jag avsluta här för att hinna med en halv timmas strumpstickning innan Melodikrysset som startar klockan 10.03. På återseende.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-10-14 10:31:54

Haha låter nästan som här när det gäller mat.Maken älskar färs och korv i alla former.Så igår blev det korv stroganoff o pasta.Ha en fin helg.Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela