brittensvardag.blogg.se

Helg igen

Publicerad 2017-09-16 08:59:41 i Allmänt,

 
Det är inte klokt vad fort veckorna går. Knappt hinner man blinka, sedan gläds man över att det är fredag eftermiddag och man får gå hem och fira helg med familjen.
 
Men tänk vad mycket som hänt på de här stackars dagarna som ligger mellan söndag kväll och lördag morgon. En morgon som visar upp förhållandevis mycket blå himmel och sol. En avslöjande sol som belyser växtligheten utanför mitt fönster som visar tydliga tecken på förfall. Inte alls något negativt förfall utan ett positivt sådant. Blad och växter som sakta singlar ner till marken och mjukt lägger sig till vila mot den nu frodiga mossan. Där ligger den och bli nerdragen i jorden av ivriga och hungriga små maskar och insekter. Dessa små varelser har den unika förmågan att omvandla det befintliga till näring åt det nya som kommer till våren.
 
Redan nu  kan jag förnimma längtan och väntan på tiden som ger oss ljuset tillbaka. Oj då! Lät jag negativ nu? Det var i alla fall inte så jag menade för nu är nu och det gäller att ta tillvara det som bjuds. I skogarna lär det finnas gott om trattkantareller och i vårt växthus börjar vindruvorna att mogna så snart kan vi njuta av dessa små men otroligt söta små frukter. Nu randas också sopporna och grytornas tid. Det är nu vi kan passa på och njuta av alla härliga rotsaker och alla goda kålsorter som bjuds oss på butikernas hyllor. Det är också förhållandevis billig mat så här har vi chansen att hämta hem sommarens utsvävningar eller den kommande julens frosseri och köphysteri.
 
Vad har då hänt? Jo massor, så mycket att jag inte ens vet om en promille och utav den hundradels eller kanske tusendels promillen av vad som hänt och passerat mitt minne och sinne så minns jag bara att Hasse Alfredsson gått ur tiden 86 år gammal, att någon galning sprängt ytterligare en bomb i London och att stora delar av storgöteborg i går drabbades av höstens första riktiga oväder. Regn, åska och hagel sköljde ner över folk och fä och översvämmade stora köpcenter och källare. Vi klarade oss hyfsat med "bara" cirka 25 mm regn och hagel. Partille  och Hisingen var nog de som fick mest. Så här såg det ut i Partille vid 15-tiden.
   
                              Liselott Perssons foto.
 
Men jag skall tala om att när jag åkte från jobbet som ligger i Lindome, bara ett par mil från hemmet så sken solen lite och inte en droppe hade fallit på hela dagen. Hur det blev sedan vet jag inte men här hemma fortsatte det att regna och åska till och från ända fram till midnatt då jag somnade.
 
Lite sensommar eller höst bjöds jag på när jag kom hem, svampsoppa och nygräddat bröd. Sådant där bröd ni vet som går att köpa i affären i små luftfyllda förpackningar. Färdigjäst och klart. Ja hur de bär sig åt för att avstanna jäsningsprocessen och får brödet att klara sig i ett par månader innan det kryper ur förpackningen själva det vill jag nog inte veta. Men goda till soppa är de.
 
Vad jag skall göra idag det vet jag i alla fall. Men jag får vänta tills efter Melodikrysset för det vill jag lösa först och så på att mina älsklingar vaknar också såklart. För de skall få hjälpa till båda två. Vi skall nämligen göra om lite i det vi kallar mellanrummet. Rostrött och mossgrönt skall bli grått. Lite nya textilier och lite nya möbler skall det bli. Möblerna har vi redan köpt och hämtat i veckan men de står fortfarande förpackade. Själv skall jag sy lite nya gardiner och putsa fönster hade jag tänkt, men bara i just det rummet fast gudarna skall veta att det skulle behövas överallt.
 
Ja nu när jag har talat om vad jag har på agendan idag är det kanske dags att avsluta. Men jag skall avslöja vad jag skall ha till middag också, kassler. Men vad jag skall ha till är inte bestämt ännu. Det ger sig säkert.
 
                     
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-09-16 10:32:24

Trevlig helg till dig o familjen.Kram

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-09-16 10:32:24

Trevlig helg till dig o familjen.Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela