brittensvardag.blogg.se

Torsdag, en dag det också

Publicerad 2024-03-14 08:39:46 i Allmänt,

Regnar gör det och blåser lite gör det med. Men det är inget vi kan göra något åt så det är bara att gilla läget och se glad ut.
 
                             Nya filmer! - Ströman Maskin AB - Gatusopmaskin Saltspridare ...
 
Glad är jag, nästan varje dag men ibland glömmer jag att jag har så mycket att vara tacksam för och då hänger mungiporna. Men inte idag, idag är jag mest arg. Jag har inte råkat ut för något själv men en kusin till mig har gjort. Hon jobbar inom barnomsorgen och har blivit uppsagd fast hon innehaft tjänsten sedan 1984. Det bara för att man stänger två avdelningar av fyra. På varje avdelning finns cirka 25 barn och tre pedagoger. Nu skall det bli 50 barn på tre pedagoger, en heltid och två halvtider. Ta dig en funderare på vad som händer då om låt säga en deltid som är kvar ensam efter klockan 14.30 med kanske 40 barn och ett barn ramlar och skadar sig. Eller om pedagogen blir akut sjuk. Ja jag säger inte mer i den saken utom att chefer förmodligen inte har alla hästar hemma. 
 
                                       Jenzan
 
Man kallar till stormöte och berättar detta, alla blir såklart oroliga. Direkt efter mötet kallar chefen in alla, en och en och berättar du får vara kvar, du får inte vara kvar. Sedan belägger hon dem som fått besked med munkavel.  Det där kunde hon gjort och sagt före mötet för att inte alla skulle ha behövt oroa sig och må dåligt. Man drar alltså in 50% av barngruppernas personal och lokaler för att spara pengar. Ändå har man inte haft råd att köpa nya pennor, kritor, block och spel på tre år utan personalen tar med sig saker hemifrån för att barnen skall få utlopp för sin kreativitet. Vart är vi på väg?
 
                                     Arg gula Emoji Runt Klistermärke | Zazzle.se
 
Den som lyssnat på P4 Göteborg har kunnat höra under veckan att människor fått vänta i fyra år på en operation och ännu inte fått någon tid. Vad hände med vårdgarantin som lovade påbörjad behandling inom tre månader? Ändå har AI gjort sitt intåg inom vården vilket gör att medicinska sekreterare och kanslister har blivit nästan helt onödiga för AI skriver det doktorn säger i journalen så han bara behöver signera. Därtill är AI så smart att den sorterar i det som sägs och väljer ut det som är viktigt enligt AI, (artificiell intelligens) Vad händer då med det patienten säger och som kan vara ledtrådar för att ställa rätt diagnos. Visste ni föresten att vårdcentralerna får betalt för det de gör inom dess väggar genom de diagnoser som som AI sätter. Hjärtproblem står högt i kurs medan sårskador, vaxproppar och nageltrång knappt ger korvöre. Sådan har vården blivit. Detta medan våra politiker öser ut pengar till EU, Nato och andra saker utomlands. Sedan säger jag inget om stödet till Ukraina för vi måste alla hjälpas åt att stoppa  män som Pluttin.
 
                                   Autocollants & Stickers Smiley Fâché | Zazzle.fr
 
Ja vad gjorde vi då igår? Jo vi tog Makens bil till Kungsbacka och köpte tre krukor med minipåskliljor , två rack med penseér och två kalanchoer, babyrosa, till köksfönstret. Så nu åker mina tråkiga palettblad ut. När vi kom hem upptäckte vi att ljuset på bilen inte slocknade när vi stängde av bilen så Maken ringde till verkstaden och fick komma dit direkt. När hjan kom dit så slocknade ljuset när han stängde av. Så de kunde såklart inget göra utan han fick åka hem igen. När han kom hem, vad hände då tror ni? Just det, ljuset slocknade inte. Så han fick ringa igen. Då upplyste de om att bilelektrikern var i fjällen och åkte skidor och den andra var hemma och vabbade, så nu skall vi åka dit på måndag eller tisdag. Efter det gick Maken ner och matade fåglarna och jag fortsatte med middagen. 
När middagen var klar sköljde vi av tallrikar och kastruller och var rätt nöjda med dagen i alla fall. 
 
                                Kan vara en bild av ossobuco
 
Vad händer då idag? Jag har ambitionen att plantera de där påskliljorna och penseérna i krukan på trappan och i amplarna. Sedan blir det soppa till middag. Funderar på en jordärtskocksoppa eller en potatis och purjosoppa. Vi får se vad det blir. 
 
                                Krämigt len soppa på ugnsrostade rotfrukter | Köket.se
 
Idag är elen hyfsat billig. Elområde 1-3 får betala 24 öre i snitt men ni i område fyra får betala 41 öre så hos er blåser det nog inte så mycket idag. Men det hindrar inte att det finns högre elpriser under dagen. Vi i område 1-3 får betala 34 öre mellan 07.00 och 13.00 sedan sjunker priset sakta till 0 öre klocka 22.00. Men ni i område fyra har en liten annan bild. Ert elpris ligger på 65 öre mellan 07.00 och 20.00 med en entimmas dipp mellan 14.00 0och 15.00 då ni betalar 31 öre.
 
                                    PORTMONÄ I SVART SKINN OCH GULDFÄRGAT SPÄNNE I .. (409018876) ᐈ Köp på ...
 
Ja idag blev det ett långt inlägg men nu har jag nog inte mer. Men jag skall kanske tala om att idag skall vi åka och handla men jag skall inte ha så mycket, bara mjölk, fil, yogurt, morötter, äpple och falukorv för det har jag ingen. Så nu önskar jag er alla en fin doch bra dag trots regn och dis i vissa områden. Var nu rädda om er och varandra så ses vi här imorgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
                 Me to you z napisem 14 lutego walentynki - Gify i obrazki na GifyAgusi.pl
 

 

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2024-03-15 11:35:25

Jag är själv medicinsk sekreterare och förstår precis vad du menar. Nu har jag nyligen slutat arbeta så jag kan inte uttala mig om hur det fungerar med "taligenkänningen" på mitt gamla jobb, tror inte det fallit så väl ut hos läkarna dock vad jag hört från kollegor.
Trevlig helg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela