brittensvardag.blogg.se

God förmiddag

Publicerad 2015-08-31 11:08:46 i Allmänt, Politik,

 
Ja jag kan se att ni varit inne här på min blogg men jag har inte haft någon inspiration. Har faktiskt inte vetat ett dugg vad jag skulle skriva om.
Våra små missar har levt rövare här och säkert avverkat en mil tillsammans. Tänk den som hade sådan energi. Man skulle då kunna sägas vara flitig som en myra. Och just det talesättet blev aktuellt när jag satt och läste lite på Facebook idag. Jag skall försöka komma ihåg berättelsen för jag tyckte den var så bra. Varsågoda.
 
Det var en gång en myra. Han gick upp tidigt varje morgon för att gå till arbetet. Myran var flitig och gillade sitt jobb.
Ledaren lejonet, blev överraskad när han fick se att myran var flitig utan arbetsledning. Han tänkte, om myran är så flitig utan arbetsledning, så skulle myran vara ännu effektivare med arbetsledning.
Lejonet anställde kackerlackan som hade ledarskapsutbildning och var känd för sina grundliga rapporter. Kackerlackans första uppdrag var att skapa ett arbetsschema. Han behövde då en sekreterare som kunde hjälpa honom med pappren och föra anteckningar. Kackerlackan anställde även spindeln för att hålla ordning i arkivet som bara växte och växte. Spindeln skulle också svara i telefonen. 
Lejonet var exalterad av de rapporter som kackerlackan lämnade över och bad honom därför göra diagram också för att bättre åskådliggöra rapporterna som bestod av analyser av produktion och utvecklingen i företaget.
Dessa dokument kunde sedan lejonet visa sin chef. Kackerlackan var nu tvungen att köpa dator och anställde flugan för att ansvara för IT-avdelningen. Myran som förut varit en glad och produktiv arbetstagare hatade nu sitt jobb, han var ju tvungen att gå på olika kurser och beskriva sitt arbete i olika rapporter och registrera avvikelser med mera.
Lejonet tyckte det var hög tid att anställa en chef till enheten där myran jobbade. Det jobbet fick bromsen vars första uppgift var att köpa en fin matta och en ergonomisk stol till kontoret.
Bromsen anställde en assistent och en dator för att kunna framställa en plan att optimera arbetet och budgeten.
Enheten där myran jobbade var inte längre en trevlig arbetsplats, det rådde dålig stämning. Lejonet föreslog bromsen att kartlägga arbetsmiljön. Det framkom att myrans enhet hade ökande kostnader och minskande produktivitet. Då anställde lejonet ugglan, en konsult att undersöka och föreslå ändringar. Efter tre månaders jobb kom ugglans rapport; det är för många anställda. 
Gissa vem lejonet avskedade först. -Jo, myran, naturligtvis då rapporten visade att han led av " brist på motivation och hade en negativ inställning".
 
Snipp, snapp, så var sagan slut.
 

Förlåt, det blev visst lite politik i alla fall. 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela