brittensvardag.blogg.se

Gott Slut 2021

Publicerad 2021-12-31 08:27:09 i Allmänt,

Ja det är lika bra att önska det med en gång så jag inte glömmer. Det är ju nyårsafton idag. Tänk vad tiden går, redan en hel vecka sedan det var julafton med julklappsutdelning, lax, sill, skinka och allt annat gott. Nu är julskinkan slut men lite julkänsla finns kvar trots att de på radion lagt ner att spela julmusik. Nu spelar de nästan uteslutande det jag kallar tuggummipop. Igår var det så illa att jag tillochmed sänkte ljudet. De spelade inte en enda låt jag kände igen. Jag trodde nästan att jag rattat in P3. Skam till sägandes kände jag nästan inte igen artisterna heller. Jag kommer inte ens ihåg vad de heter. Men alla måste ha släppt skivor lagom till jul eller så har de fått en ny musikredaktör på p4 Göteborg.
 
                       Vad är musik? – Mingos
 
Det man inte kan förändra det skall man släppa har jag lärt mig. Det är ingen idé att ödsla energi på. Nej, istället skall jag berätta att jag faktiskt gjorde iordning en ny skinka igår. Den var inte så liten heller, den var som en ordinär julskinka så nu har vi smörgåsmat en bra tid framöver. Dock inte det enda för i det här huset har vi alltid ost också. Med att koka skinkan följer doppe också och det är bra för vörtbröd har vi också kvar och lite av julsenapen också. Jag håller gärna i maten man har på jul till trettondehelgen eller kanske tjugondagknut också. Men då åker tomtar, juldukar och annat pynt bort definitivt.
 
                        Kokt eller ugnstekt klassisk julskinka
 
Vad skall ni göra idag? Vi skall starta med att åka ner till lilla mamma. Snö och is ser ut att ha försvunnit från grusvägen så då åker vi. Vi skall stanna till i Landvetter och köpa något gott till kaffet. Smörgåstårta kanske om det finns. Annars får det bli något annat och med en liten tårta av något slag efterpå. 
 
                               Test: Smörgåstårta med räkor och lax | GP
 
När vi nu ändå pratar mat kan jag tala om är här blir vare sig hummer eller oxfilé ikväll. Inte heller skall vi ha champagne. Nej vi skall ha tacos och till det delar vi på en folköl för det är vad vi har hemma. Tolvslaget firar vi in med lite cider. Men helt och hållet utan fyverkerier då vi bor mitt i skogen med en massa vilda djur och fåglar inpå knuten och dessutom tre egna små kissekatter som inte tycker om plötsliga ljud. Så jag ber dig som läser att tänka till en gång till innan du tänder på fyverkeripjäserna. Med det sagt återstår bara att önska er alla ett riktigt 
 
                             Gott nytt år! — TEAMAB
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela