brittensvardag.blogg.se

Inte en söndag som alla andra

Publicerad 2020-05-31 07:47:00 i Allmänt,

Nej, för det är pingstdagen OCH mors dag. Någon har också kommit på den brillanta idén om att ha temadagarm så idag är det fönsterrenoveringens dag, Internationella MS dagen, ofrivilligt barnlösas dag.
 
Babyloonz - Rolig och pedagogisk app för små barn - Ditt barn och ...
 
Om vi tar dem bakifrån i tur och ordning, ofrivilligt barnlösas dag, är man ofrivilligt barnlös så tror jag inte att det räcker med en ynka dag, nej då vill man nog ha hjälp alla dagar tills man har den där lilla minimänniskan i sina armar. Eller så hör man till dem som rycker på axlarna och säger att det var nog inte meningen.
 
MEDICIN | Klinisk studie fokuserar på MS som botbar sjukdom ...
 
Internationella MS dagen då? Det räcker nog inte med en dag där heller. Man vill nog att det forskas och tas fram mediciner som underlättar, lindrar och fördröjer sjukdomen. Men i det fallet är det bra med i alla fall en dag då man kan satsa på insamlingar, belysande och information om vad MS är, hur det verkar och vad som händer i den drabbades kropp.
 
        Fönsterrenovering/ ateljén i Skåne - YouTube
 
Fönsterrenoveringens dag då? Tja det kan väl hända att man hinner börja på ett eller två fönster men du hinner banne mig inte göra något av det färdigt, inte ens om du bara börjar på ett fönster. Men det är klart, man kan ju denna dag åskådliggöra hur man gör och framför allt, att man kan göra, istället för att bara slänga bort och köpa nytt.
 
             Nallebjörn med Hjärta Mamma - Partykungen.se
 
Mors dag då? Det tycker jag att det är varje dag. I varje fall har jag och min lilla mamma det så eftersom vi talas vid i telefonen varje dag. Vi har också alltid hjälpt varandra på det sättet vi har kunnat. Efter min fina och trygga uppväxt, hjälp och stöd i vuxensituationer så har jag en lång pay-back-list(a). Därför känns det nu så bra och är så roligt med att kunna göra små saker som att hjälpa till med inköp när nu världen är som den är.
 
Narc. Pingstlilja, Actaea, gammaldags
 
Till sist, pingstdagen, en dag man kan kalla Kyrkans födelsedag och infaller 7 veckor efter påsk, plus en dag såklart eftersom det idag är 50 dagar sedan det var påskafton. Kyrkan själv beskriver det hela så här  "Innan Jesus lämnade jorden på Kristi himmelsfärdsdag berättade han för lärjungarna att de inte skulle att bli övergivna. Jesus förklarade att vi människor skulle få en hjälpare, en sanningens ande som ska vara hos oss för alltid. Tio dagar efter Kristi Himmelsfärd firar vi därför pingst. Då firar vi att Gud låter sin ande, hjälparen, vara hos oss. " Ni få tro vad ni vill så tror jag på det jag på det jag vill. men så säger kyrkan i alla fall.
 
Den här dagen kan sägs vara mycket men då jag inte har MS, inte är barnlös, inte bryr mig om att det är pingst och inte har några fönster att renovera så skall jag istället tala om vad jag har att göra. Jag skall plantera lite pelargonsticklingar och så småningom skall jag laga middag men vad det blir vet jag inte ännu. Helst skulle jag vilja ha sill och potatis men jag har ingen sill och fisken ligger i frysen, det får nog bli lite kinainspirerat i alla fall så vi kör väl strimlad biff med purjolök, paprika och vattenkastanj, till det tar vi ris precis som det skall vara så får det bli jasminris.
 
                    Gök - fageln.se
 
Men innan det blir middag med lite jordgubbskräm till efterrätt skall jag fortsätta lyssna på göken som sitter alldeles här i närheten, tror jag, för jag hör den väldigt väl.
 
Tack också till alla er 126 som läste min blogg igår.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela