brittensvardag.blogg.se

Nu har klockan passerat sex...

Publicerad 2021-01-31 06:59:00 i Allmänt,

... och jag har precis ätit en tallrik risgrynsgröt och druckit ett glas färskpressad juice som bestod av mest clementin idag. Ur radion strömmar gamla godingar som "Under the boardwalk" och "Quanta la mera". Mitt enda sällskap så här dags. Men ett bra sällskap. Får mig att tagga ner lite när jag för tredje gången startar upp bloggen och datorn. Datorstrul är det absolut värsta jag vet.
 
                                 Camillas tankar: Datorstrul
 
Idag tror jag inte att jag skall göra något mer än laga lite mat till middag. Igår bakade jag som sagts, franskt lantbröd. Sedan åkte vi ner och hämtade våra matkassar, 12 stycken blev det så nu har vi mat hemma för tre veckor eller så. Kanske fyra också. De flesta kassar var tunga så tur var väl att vi kunde köra upp bilen nästan till ytterdörren. Kassarna skulle ju ändå in så lite bära blev det. Sedan var det det tråkigaste av allt, stuva in allt på sina platser. Då fick man lyfta armarna högt för att nå översta hyllan i kylskåpen.
 
När maten var inplockad var det dags att koka lite risgrynsgröt och en kanna nyponsoppa av torkade nypon. Till middag blev det kalasbiffar och paprikaris. När vi hade ätit väntade en jättedisk. Maken diskade och jag torkade. Han var snäll och plockade in allt på sin plats för då ville inte min högra axel mer. Förmodligen är det därför den bråkat med mig i natt och har stört nattsömnen. Så 05.15 fick jag gå upp.
 
                                This is my life: MINUSGRADER ...
 
Då var det kallt skall jag säga -12,7 visade termometern på. Nu när klockan går mot sju har den sjunkit ytterligare en bit så just nu är det -13,4. Men här inne är det hyfsat varmt och gott, +19,7. Fryser man då finns det tröjor att ta till. Ut skall jag inte idag, tror jag. Men det är klart att när solen går upp stiger temperaturen och då omvärderar man kanske det hela. Annars skall jag inte göra så mycket idag. Bara lite middag. Tänkte mig strimlad biff med purjolök och jasminris idag. Sedan är det dags att ducha och göra sig i ordning för kommande arbetsvecka. Förhoppningsvis funkar det med en hårklippning på torsdag eftermiddag också. Något som verkligen är nödvändigt nu. Håret hänger halvvägs ner på ryggen och jag får ingen ordning på det alls. Det går åt mycket stylingprodukter nu och egentligen tycker jag inte om det men nöden har ingen lag.
 
Nu är klockan snart sju så jag tänker avrunda här och ägna mig åt boken jag började på igår. Kanske hinner jag läsa ut den idag också.
 
  NurseCarlsson - Hopplöst hår..!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela