brittensvardag.blogg.se

Vilket underbart väder vi har!

Publicerad 2019-07-31 07:20:17 i Allmänt,

Himlen är nästan jämt grå och det vindar lite, lite. Temperaturen står på blygsamma 17 grader och man kan andas. Synd bara att det inte regnar. För är det så här mulet och grått kan det lika gärna regna. Men, men, man får vara tacksam för det lilla.
 
Igår var vi i alla fall en tur till Orust och till Göksäter. Ett ställe som hade omnämnts för mig som ett litet Ullared. För mig som varit med, nästan sedan Göran Karlsson slog upp dörrarna till föräldrarnas garage där han sålde städrockar och overaller, blev det här etablissemanget en besvikelse. Det var rörigt, ostrukturerat och trångt. Vi gick in med en tom kundvagn och den var lika tom när vi gick ut. Cafédelen var inte bättre den. En lång och ringlande kö ut i det som jag skulle benämna som entrédelen. Och stå i kö för att få köpa fika kan jag stå ut med men inte att sedan behöva irra runt för att hitta ett ställe att sitta på. Kort sagt, det var nog mer folk än vad som var tillåtet i den lokalen. Dyrt var det också i jämförelse. Maken lyckades titta på ett par shorts, likadana som de han har hemma, 249 kronor skulle de ha men han har köpt sina på Gekås för 79 kronor. Jag var mest intresserad av heminredning och garn såklart. Vi skall ha en ny lång matta till hallen för våra kissekatter använder den vi har till klösbräda så den blir aldrig vad den varit. Vi köpte den i Ullared för ett par tre år sedan för 199 kronor. Nu tittade vi på en ny igår. För det första var den inte lika lång som den vi ville ha och sedan kostade den 795 kronor. Jag kan väl säga att det blev ingen matta. Sedan var det garnet. Dålig kvallitet för dyra pengar. Acrylgarner med ytterst lite ull i för 26,90 kronor för 50 gram. Nej tack! För de pengarna vill jag ha ett ullgarn med maximalt 25% syntet i, inte tvärt om. Vi köpte varsin mjukglass på vägen ut och för dem båda betalade vi 30 kronor vilket var överkomligt. Det var inga jättestora så storleken stod i paritet till priset.
 
Vad vi skall hitta på idag vet jag inte säkert men kanske skall vi leta reda på den där frukt och grönsaksodlingen i Romelanda som vi inte hittade igår. Vi körde nämligen efter bilens GPS och den och vi var inte av samma åsikt riktigt. Låt oss kort säga att vi hamnade på Marstrand vilket iochförsig var trevligt. Där hade ingen av oss varit på många år så det var kul att se vad som ändrats även om man ibland tyckte att det blivit till något sämre och att lite av känslan hade förstörts. Men åker vi idag så skall vi ta med kartboken vi alltid använde förr, den är väldigt detaljerad och bra även om jag inser att vägnummer och sträckning har ändrats så tror jag i alla fall att den leder oss åt rätt håll.
 
Med anledning av en väns sondotters dramatiska första vecka i livet så vill jag bara helt kort säga, lämna blod om du kan och anmäl dig till donationsregistret! Det är tack vare dessa två enheter som Livia nu, tre veckor gammal, kan gå vidare i livet till en stark vuxen kvinna om sådär 18-20 år.
 
Bildresultat för ge blod
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela