brittensvardag.blogg.se

Final!

Publicerad 2023-06-30 08:06:33 i Allmänt,

Vad fort den här månaden gick och redan är det en vecka sedan det var midsommarafton. Det är redan fyra dagar sedan Lilla Mamma åkte hem till sig igen och på tal om det, det var Bruce Springsteen jag talade om igår. Förlåt men jag tyckte det var så självklart men det var det naturligtvis inte.
 
                                 Jag älskar dig
 
Vi fick i alla fall handlat igår. Det var bra. Det var inte mer än vi klarade av att få hem och vi fick 142 kronor i rabatter av olika slag ändå gick det på en tusenlapp. Inte var det något märkvärdigt heller. Bara bubbelvatten, mjölk, potatis och lite rökt skinka. Javisst ja, jag köpte tre kilo havregryn också men det kostade bara 15 kronor kilot så det var inte det som drog till pengar.
 
                              Hvorfor dampes havregryn? | Samvirke
 
Idag skall vi åka till Skene. Vi skall se om vi kan få fatt i en klocka till vardagsrummet. Vi har alltid haft en klocka på väggen där men nu slutade den att fungera så där har varit tomt en vecka och Maken lider. Jag måste erkänna att jag också slänger ett öga upp mot platsen där klockan hängde så nu skall vi köpa en klocka dit. Inte blir det ett så snyggt ur som det som hängt där i alla år. En klocka som Makens mormor och morfar hade. Ja, jovisst, den hade hängt med länge, de har ju varit borta sedan -73 och när de köpte/fick klockan det är ingen som längre minns.
 
                                  Väggklocka - Rhythm Grand Classic - priisma
 
Idag är det Internationella dagen för asteriodier. Jag hoppas bara att ingen dimper ner på oss när vi går ut. Sedan får man forska eller titta på dem så mycket man vill om man har intresse.
Det är också Internationella dagen för parlamentarism. Parlamentarirm är ett stadsskick där en folkvald församling i form av ett parlament har den övergripande lagstiftande beslutsrätten över styret. Parlamentarism kan förekomma i konstitutionella monarkier och i demokratier.
Till sist har vi Pilsnerkorvens dag. En produkt som jag inte tror finns längre. Jag tror inte ens att jag smakat någon fast jag minns burkarna med Bullens pilsnerkorv.
 
                                   Bullens pilsnerkorv, Bullens – Swedish Grocery Store
 
Ja det var väl vad jag hade idag. Jag köpte ett kilo blandfärs igår också så idag skall jag göra spagetti och köttfärssås till middag men först skall jag äta lite frukost. Havregryn och vatten, yogurt med jordgubbar och kanske en knäckemacka med skinka och tomat på. Det blir bra. Jag skall också fylla på min vackra blå temugg med ännumera te, jag tror det får bli "Sommardröm". Men nu sätter jag punkt.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela