brittensvardag.blogg.se

Fredag men söndag ändå

Publicerad 2019-05-31 08:37:00 i Allmänt,

Så är det när man har semester en klämdag. Underbart ljuvlig är en sådan här dag och fint väder ser det ut att bli också även om jag gladdes något alldeles väldigt mycket åt regnet som kom igår. 14 millimeter tyckte jag regnmätaren visade vilket innbär runt 30.000 liter vatten bara på vår tomt och sjön kanske höjdes med någon millimeter. Det här har jag inget belägg för men kanske innebar dessa dyra droppar att vi har vatten ytterligare ett dygn eller två om det nu skulle slå till och bli en likadan sommmar som den vi hade förra året.
 
Jag har föresten kollat in våra Rhodedendron, blir det som jag tyckte det såg ut så kommer vi att ha en överväldigande blomning om det blir lite sol ett par dagar nu. Naturen är fantastisk! Där led alla växter alla helsikes makters kval i torkan och värmen förra året. Löven blev bruna och singlade till marken som, ja som ledsna blad. Grenar torkade och bröts av i de kraftiga vindbyar som varit lite då och då, främst under vintern/våren. 
 
Vad som är tråkigt med en regnig och blåsig dag som igår är att fönstren ser ut som skrutt. Min familj som putsade och gjorde dem så fina får nu se hur onsdagens gräsklipp och annat sitter som klistrat på rutorna. Man skulle kanske ta ett tag innan de vaknade så de sliper se eländet.
 
När jag skrivit klart här skall jag i alla fall se till att beställa hem lite mer kattmat och sand. Periodvis tycker jag inte att jag gör annat men maken påpekade att det var minst en månad sedan sist och så fort tiden går så kan jag inte annat än tro honom. Men jag väntar också på paket från Matsmart. Ett klimatsmart sätt att handla varor som håller länge efter bäst före-dagen. Eller som nu, när Santa Maria byter utseende på sin etikett och lät Matsmart sälja ut hela lagret de hade med den gamla etiketten. Kryddburkar med bäst före 2021 och 2022 för bara en tia stycket. Burkar du annars får betala 15-16 kr för. Jag har såklart köpt en massa vallmofrö. Men naturligtvis fick även andra kryddburkar följa med. Sådant som lagerblad, kryddpeppar, svartpeppar, paprika, dragon och kanel. Med andra ord, sådant som det är ganska stor åtgång på i det här huset. Men de har annat också. Kattmat till exempel. Men än så länge har jag bara sett sorter som inte våra pälsklingar äter, Whiskas och Friskies till exempel. Våra jamare är lite bortskämda så de skall ha Royal Canins veterinärfoder. och Sheeba. I alla fall just nu. Rätt som det är vill de inte ha det heller så då får man hitta något annat, något nytt. Något som de fortfarande gillar är hårdisar som heter In home, ett foder de fick redan som mycket små.
 
Ja det är mycket med det jordiska. Nu skall jag gå igenom skåp och lådor för att se vad vi behöver köpa hem för att klara oss till nästa fredag. Men jag får kanske börja med att göra en liten veckomeny så jag vet vad som behövs. Saker och ting måste ju gå åt så att inget förfars. Maten har blivit alldeles för dyr för att slängas. Ändå tycker jag att vi slänger mycket men en halv potatis är ju inget att spara, den räcker ju inte till någon. Därför försöker jag planera så att vi äter potatis till flera middagar i rad. För när man skrapat ihop fem till sex halvor, en hackad gul lök, lite korvslantar, bacon, skinka eller annat rökt. Ner med det i stekpannan fräs på det lite och slå över ett par, tre uppvispade ägg och ett par matskedar mjölk eller vatten så har vi gjort oss en bondomelett som räcker till 3-4 personer med en liten sallad till. Lätt som en plätt.
 
                             Bildresultat för bondomelett
 
Visst kan du ha i broccoli, tomater, oliver, fetaost, pasta, ja vad du vill. Finessen är att rensa kylskåpet på det som blivit över och göra något gott och nyttigt av det hela. Lite salt och peppar kan dock behövas och kanske andra kryddor också. Dottern gjorde något sådant här för ett tag sedan med kyckling, gräslök och curry. Det doftade fantastiskt!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela