brittensvardag.blogg.se

I dag är det bättre

Publicerad 2020-09-27 07:36:00 i Allmänt,

Kanske inte vädret för det blåser. Inte heller med höstens framsteg för löven virvlar omkring därutanför. Inte med dagen heller för jag tycker det vore bra med en lösardag mellan lördag och söndag. Alltså en ledig dag till helt enkelt. Men med axeln. Jag misstänker att jag får ta det lite lugnt och se till att inte göra några höftiga rörelser uppåt och framåt utan försöka hålla överarmen nära kroppen när jag jobbar med något. Jag skall kanske inte ägna dagen åt stickning och virkning utan nöja mig med boken som för övrigt är både rolig och skriven på ett sådant sätt att man bara vill framåt.
 
Läsmagi del 1 – res och upplev med böcker | Pedagogsajten Familjen  Helsingborg
 
Vad blir det annars idag då. Vackert väder är utlovat så kanske blir det lite sensommarpyssel ute. Igår tog jag i alla fall in de sista rabarberna. De var korta och tunna men det blev till varsin portion kräm till oss alla tre. Här skall också kokas ärtsoppa och sommarens sista flintastek ligger i kylen och väntar på att få grillas på den gamla kolgrillen. Säga vad man vill men smaken blir bäst där tycker jag. Lite potatiskroketter och bea till det så blir vi mätta idag också. Kanske bakar jag den där kakan också för det blev inte av igår och kanske inte idag heller. Den som lever får se.
 
13 situationer du känner igen dig i på hösten | VeckoRevyn
 
På tal om höst och sådär, höst för oss innebär mörker och elände därför brukar vi halvt på skämt och halvt på allvar säga att vi är en dag närmare våren idag än vad vi var igår men en dag kortare än i morgon. Vi försöker med andra ord att fokusera på det mer positiva. Man måste hitta vägar så att depressionen inte får tag med sina svarta klor i en. För depressioner är både jobbiga och smärtsamma för själen. Tyvär tycks de också vara en nedåtgående spiral som blir större och större, alltså tar mer och mer plats i en människas liv. Då är det bra med knep på vägen så att man inte fastnar och då är våren bra att fokusera på.
 
Vår | SMHI
 
Det var lite om vad som händer i mitt liv. I morgon är det måndag igen men bara den är gjord så är det snart fredag igen. För så är det, veckorna går lika fort som helgerna. Nästa lördag jobbar dottern och då blir det tyst här hemma. Det är inte klokt vilken skillnad en person till i hushållet gör. Det blir mer liv.
 
Nu är söndagsgröten uppäten och dagens första mugg te med smak av rabarber och grädde är urdrucken. Nu tror jag det är dags för dagens första fruktstund. Det får bli en satsuma och ett äpple och tänker jag noga på saken får det bli lite druvor från de egna plantorna också. De är så söta och goda även om de är mindre än de man köper i affären, men så mycket godare.
 
Vilken frukt är bäst i test? | MiniBladet SN
 
På tal om det så såg jag på nyheterna härförleden att de franska druvbönderna gick och klippte ner druvklasar som de slängde på marken för att försäljningen på vin gått ner nu under pandemin. Men på tal om matsvinn, skulle inte dessa druvor kunna säljas som frukt. Det blir väl inte samma inkomster men det blir inkomster i alla fall.
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela