brittensvardag.blogg.se

Idag är en bra dag.

Publicerad 2022-01-31 07:43:44 i Allmänt,

Jag som inte är ett skvatt idrottsintresserad gläds åt att Sverige igår tog EM-guld i handboll mot Spanien på straff. 27-26 blev resultatet. Jag vågade inte titta och jag gjorde som Magnus Wislander, jag sade att Spanien vinner för det är så roligt att ha fel.
 
Jag har därtill sovit gott för stormen Malik hade dragit vidare och jag vaknade pigg och alert kl 05,55. Jag låg och drog mig till klockan sex men då var det dags att gå upp. Då sög det i tarmen efter dagens första mugg te. Jag har fortfarande kvar min vackra himmelsblå mugg. Så nu sitter jag här och tänker på sommaren eller i alla fall våren för vet ni vad? Vintergäcken har kikat fram på skyddade ställen.
 
                                            Kan vara en bild av blomma och natur
 
 
Snart kan vi se snödroppar, tussilago, snöklockor, krokus, blåsippor, vitsippor, isiris och allt annat blomma. Det är nu vi skall observera, hålla i och minnas. För nu går det fort. Bara för en vecka sedan var det nermörkt klockan 07.20 och nu, idag kan vi redan se ljuset komma smygandes borta i öster. Det börjar så vackert, det går från mörkt midnattsblått och sedan över till mörkaste duvblått. På bara en minut läggs de första tonerna av milt gulrosa in i det mörkare blå. Det är nästan en timma tills solen är uppe. Idag 08,15. Men ljuset kommer tidigare, ungefär en timma före solen. Redan nu har vi fått nästan två timmar mer dagsljus än vad vi hade på julafton. Det går i ett rasande tempo.
 
Det här måste väl ändå vara den bästa årstiden? Den när vi får se ljuset återvända till vår vintermörka del av jorden. Men det finns såklart fler fina årstider. När det är plusgrader på natten tio dygn i sträck till exempel. När vi kan ställa bort vinterkängorna och ta på en lättare loafer eller trätoffel istället. Men det är en liten bit dit eftersom vi har nästan en minusgrad just nu. Kanske orkar kvicksilvret över nollan med en grad eller två under dagen. 
 
Blir det så åker vi kanske till IKEA och tittar efter en ny matta till  sovrummet. Kanske kommer vi iväg så att vi kan äta en liten frukost där också. Annars drar det ihop sig till frukost här för nu börjar jag bli hungrig. På tal om hunger, vi åt raggmunk och stekt fläsk igår. Kanske ingen söndagsmiddag men vi åt ju kamben i tisdags, så det jämnar ut sig. Jag fick raggmunkssmet över så idag tror jag att jag gör en tortilla de patata med stekt falukorv till. Spanien och Sverige kan också mötas på en tallrik. Det går så bra så.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela