brittensvardag.blogg.se

Fredag, igen!

Publicerad 2022-09-30 09:06:01 i Allmänt,

Jag tycker inte att det är något annat, fast jag försöker göra något minnesvärt av varje dag. Främst blir det i maten då jag hela tiden försöker variera. Jag skriver till och med upp vad vi äter varje dag för att försöka se till att vi varierar maten så mycket som möjligt. Men det är inte så märkvärdigt egentligen för på måndagar äter vi korv, då kan det bli ugnstekt falukorv, ris och korvlåda, korv stroganoff eller korvknyten.
Tisdagar är värst för då äter vi fisk och fisken kan bara varieras med kokt och stekt så där får man variera med fisken, lax, torsk, bergtunga och havskatt.
Onsdagar är alltid roliga för då har vi mat lagat av färs. Då blir det köttbullar, pannbiff, kalasbiffar, köttfärssås..... Där finns absolut inga gränser för vad man kan hitta på. Det kan faktiskt bli så att vi inte äter samma sak på flera månader.
Torsdag är soppdag och det är också väldigt lätt att variera, där tittar man bara på vad som är i säsong eller vad som är billigt och så gör man soppa på det.
Så kommer då fredagen, det är dagen då man kan spåra ut ordentligt. Då blir det pizza, tacos, kebab eller pannkakor.
Lördag och söndag kan det bli långkok, gulasch, sjömansbiff, kålpudding eller kallops. Naturligtvis finns det fler saker som kan långkokas men du vet, jag vill bara ge exempel.
 
                             Kan vara en bild av mat
 
Som sagt idag är det fredag. Idag skall vi åka och besiktiga Fiaten. Sedicin har i veckan varit inne och fått ny fjädring och nya bromsar. Igår dristade sig Maken till att tvätta bilen så då passar det bra med en besiktning idag. Efter det skall vi åka bort till Lindome och köpa solrosfrö för första gången. I alla fall därifrån. Vi köpte ju två säckar från granngården för några veckor sedan men det var så mycket skräp från blomman i dem så man måste rensa om man skall ha det i en fröautomat. Det vill vi inte göra för det är tidskrävande. När vi kommit hem skall jag steka pannkakor eller om jag gör en ugnspannkaka det vet jag inte riktigt men det ger sig. Maken talade om fläskpannkaka igår så jag skall kanske överraska honom med det.
 
                    Visa källbilden
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela