brittensvardag.blogg.se

Duell

Publicerad 2021-02-28 08:03:48 i Allmänt,

Det låter allvarligt men det är en melodi som spelas på radio just nu. Den fullständiga titeln är "Duell mellan gitarr och banjo" eller "duellerande banjor" och musiken spelades i en film jag såg för många år sedan och hör också till en av mina favoritmelodier precis som den jag berättade om igår. En annan sådan låt från förr som jag gärna lyssnar på är "Knocking  on heavens door" och "Albatross". Ni vet den där instrumentala melodin med Fleetwood Mac. Funkar inte länken kan ni kopiera den och klistra in den i er webbläsare alternativt skriva in Albatross Fleet....   i sökfältet på YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=QooCN5JbOkU
 
Men ni, har ni sett så dimmigt det är! Jag ser knappt plommonträdet alldeles nedanför mitt ena köksfönster. Betyder det att vi skall få en sådan där fin vårdag idag? En sådan där med en massa plusgrader och sol. Jag hoppas det för vi behöver lite sol och värme nu. Jag lät mig i alla fall inspireras av det vackra vädret i går och snodde ihop en rabarbersmulpaj och lite vaniljsås. Det smakade bra efter gårdagens potatis- och purjosoppa som jag serverade till middag. Idag får det bli dillkött med sådan där god och sötsur sås. Det har alltid varit en av mina favoriträtter.
 
                 Bästa rabarberpajen med frasigt kardemummatäcke | Wexthuset
 
Jag har ett långt tag varit sugen på att göra en plåt kärleksmums. Ni vet de där chokladrutorna med en choklad och kaffeglacyr ovanpå och längst upp på toppen kokos eller karamellströssel. Men tror ni att jag får min kropp till att göra dem? Nej, tyvärr. Tanken ligger fortfarande och skvalpar runt däruppe bland alla andra tankar. Men en dag, då ni, då skall ni få se att det blir åka av. Då blir det förmodligen både matbröd och kaffebröd.
 
Kärleksmums i långpanna | Fredriks fika - Allas.se
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela