brittensvardag.blogg.se

Minns ni....

Publicerad 2017-01-31 07:20:37 i Allmänt,

 
...Owe Thörnqvists melodi, "Loppan"? Om inte kan ni lyssna här  https://www.youtube.com/watch?v=yCxI9jtopys 
Nu är det ju inte precis så att vi har fått loppor, nej inte ens löss men en elak liten virus eller bacill är det i alla fall.
Jag har hostat så mycket att jag nu begåvats med en rejäl whiskeyröst som börjar vackla efter bara ett par minuters samtal. Inte nog med det, den där lilla elakingen har glatt skuttat vidare till både make och dotter också. Maken blev naturligtvis mycket sjukare än dottern och jag. Den stackaren har också fått ont i både rygg, överarmar och lår samt i händerna. Något sådant har inte jag känt av men däremot lite huvudvärk. Hur dottern känner vet jag inte ännu eftersom hon sover. Fast hostar gör hon.
 
På tal om sjukdomar och gubbar i synnerhet. Vet ni vad jag läste i en veckotidning härförleden? Det vet ni inte förstås, såvida ni inte läste samma tidning. Vilken tidning det var kan jag inte säga så då blir det extra svårt att komma underfund med om vi läst samma. Hur som helst, där stod att läsa att en man faktiskt blir sjukare än en kvinna när han blev förkyld. Nej, det var inte så att man frågat tusen män och tusen kvinnor om hur de upplevt sin sjukdomstid. Nej, det var faktiskt mer vetenskapligt än så. Det har nämligen visat sig att kvinnors östrogen skyddar vid ett virusangrepp. Östrogenet fungerar som en sköld och håller borta flera av de besvärande symptomen. Inte alls så att kvinnor slipper men vi kommer visst lindrigare undan. Tänk er själva. Som barn var vi lika sjuka som pojkarna men när vi kom upp i tonåren så började killarna klaga mer än tjejerna över att deras hosta var värre, de hade mer ont i halsen osv. Som vuxna och som nyblivna föräldrar så är kvinnor superstarka och en liten förkylning påverkar oss knappast medan männen ligger hemma och ojar sig och kan absolut inte ta hand om barnen när han ändå är hemma. Han är ju SJUK!  Och faktum är, han är sjuk. Om man till det sedan lägger det faktum att han fått konkurrens av barnen om kvinnan i hans liv, ja då är det riktigt synd om honom. Så småningom jämnas väl det där ut igen när östrogenet sakta försvinner ur våra kroppar och testosteronen åter blir det dominanta hormonet i våra kroppar.
 
Ja det var det om detta. Nu skall jag logga in på banken och lägga in en senkommen räkning för betalning så här sätter jag punkt för idag.
 
                    
 
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela