brittensvardag.blogg.se

Visst är det härligt

Publicerad 2023-01-31 07:56:07 i Allmänt,

Ja jag menar det här när man redan vid sju ser en gryning. Ljuset är på väg tillbaka mina vänner så njut. Ta vara på varje dag för vår bästa tid är nu, NU! Dagen är nu nästan åtta och en halv timma lång och tar man vara på gryningsljuset också och kallar det för dager så har dagen blivit lite drygt nio timmar lång. 
 
                        Bakgrundsbilder : vinter-, ljus, himmel, Tyskland, deutschland, regnig ...
 
Äntligen tycks vinden ha mojnat också men lite kyligt är det så därför har jag laddat med Varma Vindar i min vackra blå mugg. Men luftvärmepumpen jobbar på och jag misstänker att elen är skapligt billig idag också. En siffra jag hörde på radion var cirka 86 öre så då kan man unna sig lite värme från luftvärmepumpen. Så idag har jag satt den på 20 grades efter att den stått på 18 grader under natten.
 
Just nu tycks det vara klart väder men så skall det visst inte vara fram på dagen har de sagt men man får ta tillvara på stunderna. Igår var det lite sol så kanske genererade våra nya solpaneler lite el. I alla fall såpass att vi fick el som räckte till lamporna vi använde när vi handarbetade, läste och löste korsord.
 
                              Lampe solaire LED Olympos | Luminaire.fr
 
Inte är det några temadagar heller så då får jag väl berätta lite om livet här i skogen. På radion sade de nyss att det kunde vara hårda vinbyar, regn och lite snö också och det gillar jag inte men eftersom jag inte måste ut så skulle jag kunna bortse från detta smolk i bägare. Jag kan sjunka ner i fåtöljen med boken jag började på igår och kanke fortsätta läsa. Vi bar in ved igår och tog av golvet lite med hartassen. I helgen räknade vi fåglar som vi rapporterade in. Vi började i fredags genom att ta en bild på varje matplats sedan gjorde vi likadant i lördags och i söndags. Sedan räknade vi, delade på tre och rapporterade. Det tror vi blir mest rätt och på det viset räknar man ju bara varje fågel en gång.
En eller råttare sagt vå sorter reagerade vi på i år och det var bergfinkarna och domherrarna. Vi kom nämligen fram till 51 bergfinkar och 16 domherrar sedan såg vi också två snösparvar. Blåmes och talgoxe är alltid många så det var inga nyheter.
 
                        Småfåglar, då inte vadarna finns vid Oset, Örebro | BioFoto Sverige
 
Ja nu har jag inte mer att berätta så jag sätter punkt här.
 
Vill bara be dig om en sak, tryck på hjärtat om du läser på mobilen eller på den gröna gillaknappen om du läser på datorn för det skulle vara roligt att veta hur många som faktiskt läser det jag skriver.
 
                              Sociala medier - Bloggar, Facebook och Twitter - Lundgren Design
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela