brittensvardag.blogg.se

Nu börjar det likna något

Publicerad 2023-03-31 08:04:56 i Allmänt,

I natt har det inte kommit någon snö i alla fall men den regnar lite. Det är som de sade på radion, det är som att få en blomduch i ansiktet, små, små droppar som kommer tätt. Därtill har meteorologerna lovat sol nästa vecka.
 
                           Tillsattser i maten :VANILJ » självkänsla till folket!
 
Jag sitter här och knaprar på en kardemummaskorpa och en mugg vaniljte. Smaker som gifter sig förvånansvärt bra, kardemumma och vanilj. Konstigt nog så vaknade jag riktigt hungrig idag och det kändes som om det var läge för hotellfrukost med nybakat bröd, femtioelva pålägg, alla sorters mjölk och yogurt och frukt och grönt i massor. Det hade varit kalas det men jag är nöjd med mina skorpor och te också.
 
                            Kardemumma – Islamisk hälsa
 
Idag är det Världsbackup-dagen. Så har du någon elektronikgrej som behöver uppdateras så är det rätt dag att göra det på.
 
Igår fick vi i alla fall satt ihop byrån vi köpte i förrgår. Det är lite pyssel och en hel massa plugg, skruv och mojänger som skall till för att få ihop dessa möbler men det blir bra för en hyfsat billig penning. Inga stil-möbler som blir värda jättemycket i framtiden men vem vet, alla dessa smarta lösningar kan kanske få ett visst värde i framtiden. Nu håller de kanske inte så länge om inte en ung människa köper ett par paket och lägger undan dem i ett par generationener och sedan får dem värderade. Hur som helst, byrån blev klar och står nu på plats.
 
                        Kartonger - korrugerad - kapacitet upp till 20 kg - olika storlekar
 
Idag skall vi åka bort och slänga kartongerna som byrån kom i. Men i övrigt har vi inget planerat. Kanske tar jag en sväng med snabeldraken. Eller så ängnar jag dagen åt att läsa. Vi får se, vi har inget planerat mer än det där med att göra oss av med kartongerna. 
 
Idag ligger spot-priset på el på cirka 92 öre. Fast just nu på 1.50. Dyrast blir elen mellan 8.00 och 9.00, då ligger den på 1 kr och 56 öre. Inte förrän efter 18.00 går elpriset ner under en krona. Kl 23.00 ligger priset på 34 öre ungefär.
 
                            VINYLEP SIW MALMKVIST Slit och släng + 3. (370384859) ᐈ Köp på Tradera
 
Vilken konstig värld vi hamnat i, vi jagar extrapriser, kollar när elen är billigast på dygnet och tar vara på allt, mat som kläder. Det är lite konstigt efter alla år med köp och släng-mentalitet. Lite synd är det om ungdomarna som föddes i i köp-och släng men nu får lära sig den hårda vägen att planera sina inköp. Det är som Dottern säger, hon som jobbar på Kronofogden, det är väldigt mycket unga människor som har ärenden där nu med SMS-lån som inte kunnat betalas men också förvånansvärt många höginkomsttagare som förmodligen levt över sina tillgångar. Tack och lov har hon tystnadsplikt så inga namn läcker ut men lite förvånad blir man när man hör att det är höginkomsttagare som hamnar där.
 
Nu har datorn laddat upp så jag sätter punkt här och kommer tillbaka imorgon.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela