brittensvardag.blogg.se

Hå hå ja ja, oj vad det blåser i träa idag

Publicerad 2023-09-30 09:20:40 i Allmänt,

Men vad gör det, här inne hos mig är det vinstilla och skönt. I muggen, den vackra blå, har jag ett te som heter stjärnklart som är fullt av massa blomblad av malva, hibiskus, ringblomma och blåklint. Det finns säkert fler sorters blommor men dessa ser jag i tesilen och kan identifiera.
 
                                   Hosta (Funkia) Gold Standard 1 szt. | SPRING FLOWER BULBS \ Hosta \ big ...
 
Vi fortsätter hosta här i huset. Jag har nog blivit skapligt frisk för jag hostar bara lite på morgonen. Men Maken som insjuknade ett par dagar före mig hostar fortfarande och känner sig lite mosig, så han får en Ipren tre gånger per dygn och så får han slemlösande hostmedicin tre gånger om dagen. Sedan ser jag till att han dricker, massor. Han vill inte det för han tycker det är lite knöligt att behöva gå och kissa så ofta men håller man vätskebalansen i kroppen så löser även det eventuellt slem som finns i luftvägarna. Men han hade ingen vidare aptit igår men jag sade att trots sin typ två-diabetes så var det jättenyttigt med choklad. Så han åt en hyfsat stor chokladkaka igår kväll och då fick han i alla fall lite energi.
 
                                Experten: Därför ska du aldrig förvara choklad i kylen | Allers
 
Att jag börjar krya på mig bevisas genom att jag igår fick tvättat en maskin med handdukar, sedan diskade jag och det var nödvändigt då vi inte hade fler djupa tallrikar. Vi hade inte diskat sedan i söndags förra helgen. Jag var också bort till brevlådan och hämtade posten. Det var inte så mycket men det var ett meddelande från vår nätägare om att de den fjärde oktober mellan 07,30 och 12,00 kommer att stänga av strömmen för underhållsarbete av ledningsnätet. Så då gäller det att datorn är fulladdad och mobilen så man inte står utan kontaktmöjligheter.
 
                         Bedragare sålde falska biljetter – döms till skyddstillsyn | SVT Nyheter
 
Idag finns det fyra teman i kalendern. Den första är International Blasphemy Rights Day. Vad är nu detta då? Jo. det kan jag faktiskt tala om men först skall ni få det svenska namnet, Blasfemidagen.  Den har till syfte att upplysa individer och grupper om blasfemilagar och att försvara yttrandefriheten, särskilt rätten att fritt kritisera religion vilket är ett brott i många länder. Konstiga ord för något så självklart tycker vi svenskar. 
 
                             Översättning - Högskolan i Borås
 
Det andra temat för dagen är Internationella dagen för översättning. Så har du inget annat att göra idag kan du ju ägna dig åt att översätta en svensk text till ett annat språk eller en skrift på annat språk till svenska.
 
                                 Lösgodis från 4-Gott | Erbjudanden och rabatter online | Letsdeal.se
 
Det tredje temat för dagen är Lösgodisets dag. Visst är det tokigt och ofta ohygienskt men ack så gott om det är färskt. Och det går ju att köpa de godisarna som är inslagna i papper men då blir det inga kolaskruvar, franska pastiller och salta sillar precis. Då blir det kolor, choklad och nogat i glansigt papper. 
 
                         Lösgodisets dag på söndag den 25/9! - Hemmakväll AB
 
Det fjärde och sista temat för dagen är Naprapatens dag. En Naprapat är en person som behandlar med hjälp av sina händer. De diagnostiserar problem i kroppen som är relaterade till muskler, leder och andra mjukdelar. Naprapatin utvecklades i USA i början av förra seklet och kom till Sverige mot slutet av 1960-talet. Naprapaten arbetar med att undersöka, förebygga, diagnostisera, behandla och rehabilitera smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseapparaten.
 
                            Billigaste EL ️ Topp 3 - Jämför Elbolag med billig el & elavtal!
 
Idag är elen billigare än billig. Snittpriset i hela landet ligger på -23 öre. Det innebär att elen inte kostar något alls. Just nu, klockan 09,00 får vi betala 2,5 öre för elen men från klockan 12.00 till 24.00 betalar vi inget alls då ligger elen på minus.
 
Så efter lunch skall jag nog sätta på en maskin tvätt till. Men vad vi skall ha till middag har jag inte en aning om. Men det ger sig nog tror jag. I värsta fall får det bli varma mackor. Var nu rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen.
 
Kramiz!
 
                             kram | Dianahagel's Blog
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela