brittensvardag.blogg.se

Grått och mulet

Publicerad 2024-02-29 08:12:07 i Allmänt,

Så har jag det idag, därtill blåser det lite. Men jag har inte ute att göra såvida man inte tänker sig en liten promenad, men då får det inte regna, för då bli man ju blöt. Vi fick i alla fall gjort lite nytta igår, jodå så är det. Dels bar vi in fyra kassar ved. Det var lite blandad kompott i de där kassarna, dels var det stammen av tujan vi sågade ner förra vintern men också sågkilar av gran, fur och björk samt korta bitar av desamma, vi tar vara på allt.Men när vi fått eldat upp det har vi bara björk kvar. Men snart är det dags att såga i lagom bitar igen och klyva. Vi har lite plats kvar i vedboden men också härunder köket i trappan ner.
 
                                      Regnmätare katt i gjutjärn - Prylgrossen
 
Men vi tvättade också en maskin och fick det mesta torrt också för den delen men det var lite som inte fick gå i tumlaren och det hängde jag upp. Maken är inte så glad i just den sysslan om man säger så. Medan maskin och tumlare gick passade jag på att virka av lite restgarner jag hade och ett felköp faktiskt. Jag gör stora bra grytlappar av det, jättebra att ha vid kaminen för det blir varmt på handtaget när man skall lägga in mer ved, den är ju utav gjutjärn. Det blir hur som helst bra att ha. eller så tar jag de gamla slitna till kaminen och de nya fina grön/röd/beige till köket.
 
                                    Virkade grytlappar i Tilda Bamboo | Virka grytlapp, Virka, Virka disktrasa
 
Till middag igår blev det kalasbiffar med paprikaris och en tomat och purjosallad till. Det var gott. Som vanligt drack vi bubbelvatten till. Idag är det ju torsdag men jag tror in te vi tar soppa idag för jag har potatis kvar sedan ett par dagar och då tänker jag att jag steker dem tillsammans med lit ägg och kanske korv eller bacon så kan vi äta soppa i morgon istället. Det spelar ju faktiskt ingen roll bara man slipper slänga mat för det gör jag inte! 
 
                                  Stekt Potatis Fotografier, bilder och bildbanksfoton - iStock
 
Idag är elen billig, cirka 15 öre i hela landet i genomsnitt. Somhögst just nu med 23 öre men sedan går det bara nedåt och dagens sista timmar handlar det bara om några ören så det blir förmodligen en maskin tvätt idag också. 
 
Ja det var vad jag hade idag. Nu återstår bara att önska dig en fin dag. Var rädd om dig och varandra så ses vi här i morogon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
 
                 Lilla Solberga: KRAM
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela