brittensvardag.blogg.se

Dagen efter och fortfarande varmt

Publicerad 2020-06-28 08:55:00 i Allmänt,

Ja jösses vilken värme vi fått och haft. En kort stund igår noterade vi +36 grader här uppe i skogen men tack och lov hade vi bara +30,7 innomhus så där kunde vi söka svalka. Men vid femsnåret igår eftermiddag brakade det löst igen med blixtar, dunder och ordentliga skurar. På bara cirka 10 minuter fick vi 12 millimeter regn vilket innebär 25.000 liter vatten på bara vår tomt. Ändå är det bara en droppe i havet, vi skulle behöva så mycket mer.
 
               Tidsförskjutning på grund av regn | Torshälla Golfklubb
 
Maken som hållit på att gräva ner vår nya huvudströmkabel, den som slogs ut vid förra åskovädret den 7 juni, vittnar om att det är torrt så långt som 30-40 centimeter ner i marken och förmodligen ännu längre ner men så djupt hade han ingen anledning att gräva. Så mer regn behövs. Bönderna säger ju att allt regn som kommer före midsommar bara är av godo men så fort som tiden går så kan man nog räkna in gårdagens regn och nästa veckas eventuella skurar också.
 
Igår bjöd dottern på middag. Hon har länge sagt, "den dagen jag får ett fast jobb med en stadigvarande lön då skall jag bjuda ut er på middag". Nu i Coronatider tycker inte vi att det är läge att sätta sig på en restaurang men köpa med mat hem går ju bra så igår åt vi strimlad biff med bambuskott och ris och dottern åt såklart sushi. Det var gott och det bästa av allt var att man slapp stå vid spisen. Vi skojade med dotera när vi tackat för maten och sade att det var ok om hon bjöd på middag varje gång hon fått lön. Ha ha.
 
Biff med bambuskott – som på kinakrogen, fast godare! | En Smak Av ...
 
Idag skall det också gå i lättjans tecken. Än så länge är det bara cirka 20 grader varmt och har vi tur så blir det inte så mycket mer. Kissekatterna njuter i fulla drag och rullar sig i det ännu fuktiga gräset. Fåglarna sjunger för full hals och det är en kör av röhakar, bofinkar, bergfinkar, talgoxar, blåmesar och hackspettar. En och annan sångare hör jag också. Naturligtvis är det många fler arter och sorter av fåglar än dem jag räknat upp men ni har ju säkert läst om dem förut och man vill ju inte upprepa sig för ofta.
 
Vad vi skall ha till middag idag har jag inte en aning om men det ger sig. Frukost har jag däremot ätit och det blev som vanligt mannagrynsgröt med lite sirap men också honungsmelon, jordgubbar, knäckemacka med bara lite smörgåsgurka på. 
 
Smörgåsgurka skivad - 1300 g - Ditt svenska skafferi
 
 
 
Nu avslutar jag för den här helgen. Jag tänker läsa ut boken jag läser, kanske diska, kanske sticka lite och så småningom får det väl bli lite mat men vad det blir får framtiden utvisa. Nu skall jag ta och beställa lite matjord. Vi behöver fylla på gräsmattan lite grann för det är nog fem till åtta år sedan senast.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela