brittensvardag.blogg.se

Wow! Jag ser blå himmel!

Publicerad 2022-10-31 08:29:23 i Allmänt,

Så här på oktobers sista dag så är det ljusare än på länge. Jo, det har varit en dag i oktober då det var riktigt fint väder här i göteborgsområdet men det har varit lite snålt med detta under oktober. Men det får nästan vara hur det vill med den saken för jag är tacksam för varenda regndroppe som fallit och vilken underbar temperatur vi haft. Faktum är att vi brukar sätta på våra luftvärmepumpar någon gång i slutet av september men än har vi faktiskt inte startat upp dem. Fast, vi har eldat en timma eller två i kaminen och det har räckt.
 
                                  Visa källbilden
 
Idag är det en dag fylld av rejält med teman. I går var det ju snålt, det var ju bara en gubbe som hade sin dag då men idag är det fler.
Grannens dag *
Halloween *
Världsspardagen *
Magins dag *
Världsdagen för städer *
 
Grannar har vi men ingen som vi umgås med. Mest beror det på att den ena anser vi är dum, å det är snällt sagt ändå, i övrigt har det varit ett generationsbyte och det är många riktigt unga människor som står mitt uppe i karriärer och barnafödande. Som valt att köpa hus här uppe för att skapa en grund till ett hus mer centralt. De har alltså inte flyttat hit för att komma nära naturen och de vilda djuren, känna tystnaden och ron. Nej, de flesta har köpt ett mindre hus, byggt till , byggt växthus (stora sådana) och enorma altaner. De har sprängt och försökt tämja naturen till att bli släta villaträdgårdar. Här blir aldrig mer sig likt som det var när vi kom hit.
 
                     Visa källbilden
 
Halloeween lämnar jag därhän för det är bara en komersiell dag.
 
Världsspardagen tycker jag att det skall vara varenda dag. För de flesta bränner sina pengar fortare än de kommer in. Men de kanske är höga chefer allihop och tjänar multum.
 
Magins dag låter spännande tycker jag. Innebär den att alla kan skapa magi? Eller kommer en trollkarl och utför lite magi med vår tomt, vår ekonomi eller vår ålder kanske. Hur som, det låter väldigt spännande.
 
Världsdagen för städer. Låter konstigt tycker jag. Städerna är väl ändå nationella. Jag menar Malmö ligger ju hux flux inte i Danmark och Fredrikshamn ligger inte i Norge och Halden ligger inte i Sverige. Så jag undrar hur man tänkt där? Man kan ju inte heller fira alla städer på en gång eftersom nästan alla har sina egna dagar om det nu är så viktigt. Jo det är det väl såklart. Tänk om inte Gustav II Adolf ställt sig där på Ramberget och sagt att "där skall staden ligga" Det var den 6 november 1621. Faktum är att Göteborg har en ganska spännande historia så den kan vi ta en annan gång.
 
                                    Visa källbilden
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela