brittensvardag.blogg.se

Nu är det snart slut

Publicerad 2022-12-31 09:11:46 i Allmänt,

Men bara på året 2022. Överlag ett bra år tycker jag. Vi har varit friska även om maken fått lite ont i en höft.
 
                                 Visa källbilden
 
 
Dottern har kunnat köpa sig en lägenhet som hon trivs i med ordentliga grannar. Den har vi försökt hjälpa henne att renovera.
Hon har också haft sin pojkvän i ett helt år och de verkar lika kära idag som för ett år sedan.
Vi har klyvt ungefär 15 kubik ved. Som är så skönt att ha nu när det dels varit kallt och dels har elpriset varit skyhögt även om det i dag bara kostar 10 öre per kilowatt.
Låtit installera solpaneler som vi hoppas snart blir godkänt så de kan tas i bruk.
Vi har också installerat ett nytt vattenfilter och en ny vattenpump då de andra gav upp, samtidigt tyvärr.
 
                                Visa källbilden
 
 
Jag har stickat 43 par sockar, 4 mössor, och tolv par lovikkavantar. Jag har också virkat två filtar, 23 dukar, 17 par grytlappar.
Jag har läst 112 böcker också. Lagat runt 350 middagar och allt annat pyssel som tillkommer ett hem även om jag har en mycket god hjälp av Maken.
Vi har också matat våra vänner fåglarna på utsidan. Till det har det åtgått otroliga mängder mat. Bara de här månaderna som vi matat har vi köpt 120 kg solrosfrö och 32 kg jordnötter och tre kokosnötter.
 
                                 Visa källbilden
 
Men som sagt, vi har alla mått bra i stort sett. Dotter och pojkvän har väl varit förkylda lite då och då men inte värre än att det räckt att vara hemma ett par dagar.
 
                                  Visa källbilden
 
Men vi ser med tillförsikt fram mot 2023. Jag hoppas kunna sticka fler sockar, vantar och mössor till folket i Ukraina. Jag hoppas vi alla får vara friska i stort. Att människorna i Ukraina får vara ifred och bygga upp sitt land igen. Att någon kan oskadliggöra den lille despoten Pluttin. Att Covid 19 viruset ebbar ut så allt blir som vanligt igen. 
 
                                Visa källbilden
 
Nyårsafton har inte samma stjärnglans längre som för 40 år sedan. Det är en dag som alla andra. Vi tror inte längre på oknytt och onda krafter så vi behöver inte skjuta raketer och smälla smällare. Inte uppskattar vi vare sig hummer eller oxfilé. Våra vänner som vi hade då är spridda med vinden och bor så långt bort att vi inte vill köra hem en nyårsnatt. Så vi blir hemma ikväll kanske köper jag en bingolott på nätet och spelar ett par spel. Eller så ser jag på en inspelad julfilm. Inte har vi någon champagne heller. Inte ens Pommac, cider eller något annat som bubblar. 
 
                               Visa källbilden
 
Men imorgon får vi skriva 230101 i alla fall.
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela