brittensvardag.blogg.se

Första advent

Publicerad 2021-11-28 08:31:43 i Allmänt,

Lite snö har lagt sig här, drygt tre mil utanför Göteborg. En fördel har det, det blir lite ljusare men nackdelarna är fler. Det betyder att det är kallt, det kan bli halt, det försvårar för djur och fåglar att hitta mat och därför är det viktigt att mata. Djuren har väl lättare att hitta ännu men de små ulltussarna som far omkring de behöver mat. Vi dukar fram solrosfrö, hampafrö och jordnötter. På tal om det, jag måste försöka få fatt i lite fett för det är något som uppskattas.
 
                             10 vanliga småfåglar – så känner du igen dem | Land
         Det här en Steglits, en vanlig gäst vid våra matningsplatser
 
Idag skall jag försöka få till lite adventskänsla i köket. Men först måste jag klippa ner mina träd som vuxit sig långt över mitt huvud, även när jag står upp. Det är lite för tidigt men vad gör man? Träden tar också mycket av dagsljuset så det är två anledningar till att klippa ner grönskan. Jag vet att det är lätt gjort men det tar emot i alla fall. Så är det ju det där med att man vill ta skott, då har man träd och ett par vaser med skott och så är det fullt i alla fall. Men det är kanske så att det är dags att slänga träden och bara förnya beståndet. Ja jag tror bestämt att det är så det får bli.
 
                                  Elin Debora | Klippa gängliga pelargoner
 
En annan sak som rådbråkar min hjärna är middagsmat. Jag har aldrig haft problem med det förut men nu är det som förgjort. Jag skäms nästan för att berätta men igår blev det en liten paj (färdigköpt) med en sallad och Maken fick en färdigportion med köttbullar från Findus. (Ja det var han som gjort maten.) Jag får nog göra en djupdykning i frysen och se vad jag hittar. Det kanske är det som är felet att jag inte har koll på vad vi har hemma. Sedan Albert Andersson i Stora Saluhallen lade ner har det haltat med maten. Jag har försökt att köpa från de producenter som de gjorde men det kan ibland vara svårt, för att inte säga omöjligt att få tag på hela sortimentet på en gång. Det är så att inte ens producenten kanske har alla styckningsdetaljer i den storleken som jag vill ha och då blir det problem. Det får bli min  mission som pensionär att få tag i de styckningsdetaljer som jag uppskattar mest.
 
                                       Nya styckningsdetaljer på nöt, lamm och gris – Restaurangvärlden
 
En sak är säker, man kan inte hålla på att äta färdigmat hela tiden, dels får man nog i sig onödigt mycket salt och sedan blir det dyrt. Det är säkert så att man får i sig för mycket fett också. Nej en meny av tabletter som man kan hysta i sig och bli mätt av, det hade varit modellen. Man hade ju bara behövt laga middag när man hade inspiration.
Nu har jag tagit mig en titt ifysen och hittade fina skivor kalv så idag blir det schnitzel. Lite kokt potatis och brynt smör till det med finstrimlad purjolök och citron till, det duger.
 
                                     Panerad kalvschnitzel - 2 port - Sturehof
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela