brittensvardag.blogg.se

Ännu en måndags har randats

Publicerad 2024-04-29 08:19:03 i Allmänt,

                                       Krama solen och molnet vektor illustrationer. Illustration av tecknad ...
 
Men hav tröst du som önskar att det var fredag, vi är snart där, bara den här dagen är gjord. Så var det i alla fall då jag jobbade. Nu för tiden är alla dagar lika och igår var vi som vanligt nere och klöv ved. Vi klöv inte så mycket, bara cirka 3/4-dels kubik. Men jag var nöjd med det, nu är läggplatsen här under köket fyllt. Men de största kubbarna är kvar och de ger nog ungefär lika mycket ved som alla de andra kubbarna tillsammans för de är STOOOORA. Men vi har tid på oss för Maken har satt deadline till första juni. Han hade sagt att han ville såga upp kubbarna till första maj och de var ju klara nästan en vecka tidigare. Så kanske är vi klara med att klyva kubbarna en vecka före första juni också. Men sedan har vi lite små smala stambitar, grova grenar och annat krafs som skall fixas till också.
 
                                          Сук Картинка Для Детей На Прозрачном Фоне – Telegraph
 
Idag är himlen grå men ändå nio grader varmt men visst är det skillnad mot igår. Då sken solen och vi hade drygt 22 grader varmt. Men nere i lillastugan var det bara 14 grader så dörren fick stå öppen så vi släppte in värmen som var utanför. Men igår slarvade vi lite med maten, vi åt rester så söndagsstek blev det inte. Men Maken åt inte blodpudding som jag skrev igår, nej, jag hittade kokt pasta och köttbullar i ett par burkar och dem tog han. Men jag åt de där stuvade potatisen, prinskorv och sallad.
 
                                      Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 
Idag blir det korv Stroganoff med ris. Det går fort och lätt när man varit nere och klyvt. Jag har som mål att få till en kubik idag. Minst. Gärna en och en halv. Men har ni sett att björkarna börjat bli gröna? De jag har i krukorna på altanen har varit lite gulgröna en vecka nu men idag har de blivit riktigt gröna och fina. Tulpanerna börjar bli fullvuxna och slår snart ut, de jag har kvar vill säga. rådjuren har ju letat sig upp på altanen också så två krukor är borta, utom all räddning. Men jag har fortfarande två krukor kvar med tulpanlökar som börjar sticka upp. I den ena krukan har visst tre pingstliljor råkat följa med, kanske är det för det som rådjuret lät bli den krukan. Den andra krukan står på trappsteget in i köket så dit har han kanske inte vågat sig. Eller rättare sagt hon, för det var en hona, jag skrämde ju bort henne härom dagen.
 
                                      可爱的小鹿 — 图库矢量图像© tigatelu #25419819
 
Elpriset är väl inte mycket att säga om. Det blåser inte så värst, så priset ligger runt en femtioöring för elområde 1-3 ni i 4:an får betala 85 öre men jag tror ni får det bästa vädret idag, i alla fall varmast.
 
Ja det var det lilla jag hade. Jag hade kunnat skriva det på bara ett par små rader men då hade du inte haft något att läsa. Ha ha ha!  Var nu rädda om er och varandra, ta det lugnt i trafiken och tänk dig för om du lyfter något så du lyfter rätt. Se också upp för mattkanter de är förädiska. Visste ni att de flesta fallolyckor sker i hemmen? Jodå, så är det. 
 
Kramiz
              Kram Kärlek Björnar - Gratis vektorgrafik på Pixabay
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela