brittensvardag.blogg.se

Sista dagen i februari 2022

Publicerad 2022-02-28 08:34:00 i Allmänt,

En dag som började klockan 05.40. Då, när jag vaknade såg jag att ljuset redan var på gång och hade det inte varit så molnigt borta i öster hade man sett solen vara uppe nu när klockan går mot åtta. Men ljuset och de vita molnen visar att solen finns därbakom någonstans. För de vita molnen reflekterar solljuset med ett gyllene sken och molnet glittrar som pärlemor.
 
                          Soluppgång, himmel, träd, moln | bild, foto, skrivbordsunderlägg.
 
Att det är ett par timmar mellan det att jag vaknade tills jag gick upp beror helt enkelt på boken jag talade om igår. Den där som jag aldrig kom riktigt in i. Men jag gjorde som jag sade. Jag började om. Jag bara skummade igenom de kapitlen jag läst och läste mer noga när jag kom till nya kapitel. Det blev till en bok man inte kunde släppa. Så nu när jag läst ut boken kan jag ägna mig åt kassen med virkgarner istället. Jag behöver lite nya dukar eftersom dukarna min mormor gjorde till mig på åttio och nittiotalet böörjar bli trådslitna och uppvisa hål här och där. De är kanske inte lätta att se då virkade dukar brukar innehålla "hål". Men jag ser.
 
                    Vacker virkad duk - Epla.se
 
Vad skall man då hitta på idag? Tja jag vet inte riktigt, men vi skall väl ta en tur till en affär tänkte jag. Jag behöver ha lite mjölk i alla fall, kanske lite bubbelvatten, apelsiner och annan frukt också. Till middag idag blir det Chili con carne till mig och en bondomelett till Maken. En jättebra matsmart-rätt. Hur man gör? Jo så här. Man tar ett par matskedar hackad lök, om man tycker om det, fintärnad kokt potatis samt kött, eller korv. Det där fräser man på som en pytt i panna och sedan slår man på en vanlig omelettsmet. När det stekt en stund sjussar man över omeletten på ett stort lock eller tallrik och sedan ner med omeletten i pannan igen och så steker man andra sidan lite också.
 
                      Bondomelett | Recept ICA.se
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela