brittensvardag.blogg.se

#¤%&/&%¤#"!

Publicerad 2019-01-27 08:51:05 i Allmänt,

 

                              Bildresultat för snöfall

 
Nej, jag har inte fått spader, ville bara tala om vad jag tycker om snö, kyla, vinter och annat som hör årstiden till. Men nu har jag ondgjort mig färdigt om det så nu över till något annat men vad det blir vet jag inte just nu men det ger sig eftervart.
 
Idag startade jag i alla fall morgonen på ett lite annorlunda sätt. Men för att ni skall förstå vad som är annorlunda så måste jag ju berätta vad som är vanligt. Jo, jag brukar ju gå upp runt 06.00, göra mig i ordning och fixa frukost som jag avnjuter medan jag skriver här på bloggen. Men så gjorde jag alltså inte idag.
 
                                Bildresultat för gäsp
 
Vaknade vid samma tid gjorde jag förvisso men jag steg inte upp. Jo nu narras jag ju för visst steg jag upp men jag kröp allt ner i bingen igen. Jag låg där och njöt av sängvärmen alltmedan jag bläddrade i en veckotidning. 
 
Efter en stund steg jag upp och gjorde mig klar för dagen. Jag bryggde mig en mugg te som minner om sommar, rabarber och grädde. Sedan gick jag och satte fyr i kaminen eftersom det bara var 18 grader innomhus. Där satt jag nog närmare en timma medan jag stickade på ett par raggsockar jag tänkt ha själv. Jag passar på att testa lite nytt för blir det inte bra så kan jag ju undvika att göra så på nästa par till någon annan.
 
                         Bildresultat för falska flätor
 
När jag ledsnat på det, då gick jag ut och fixade frukost. Mannagrynsgröt med lite sirap på toppen och dagens andra mugg te. Den här gången med smak av sommaräng, blåklint, malva, jordgubbar, hallon och smultron. Så står det i alla fall på etiketten som sitter på den lilla röda celofanfolierade påsen där teet förvaras, prydligt hopsatt med ett gem.
 
När jag avslutat här blir det frukost nummer två. Då blir det en ny mugg te, förmodligen med smak av svarta vinbär, en liten fruktsallad bestående av en apelsin och åtta-tio vindruvor, två knäckemackor med oxbottensalami med romansallad, tomat och hackad rödlök.
 
                          Bildresultat för knäckemacka med tomat
 
Det gäller att ta tillvara det man har när man inte kan få det man vill. Nej men vad säger jag? Det är klart att jag tycker alltsammans är jättegott men vad som saknas är såklart en liten skål med solvarma, söta och goda jordgubbar. Det är något jag aldrig kan få nog utav. MUMS!
 
Till middag idag blir det en kallops på gris. Tillagad med rotselleri, morot och lök för det var vad jag såg fanns hemma. Lite kokt potatis till det så får man vara nöjd sedan.
 
                          Bildresultat för rotsaker
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela