brittensvardag.blogg.se

Sol, sol, sol är det var jag går

Publicerad 2023-05-31 09:04:22 i Allmänt,

Någon som mins melodin? En annan strof är "en speleman, en jätteglad, en speleman, en speleman är jag".
 
                     FolkWiki | Musik / Äppelbo gånglåt
 
 
Jag är förvisso ingen speleman men jag är glad i alla fall. Det är jag nästan jämt för övrigt för jag har så mycket att vara tacksam för. Jag har en bostad där jag finner vila. Jag har naturen utanför dörren där jag finner kraft. Jag har min bästa vän i närheten, Maken. Och min andra bästis bor bara ett par mil ifrån mig, Lilla Mamma. Åt andra hållet har jag också en kompis, Dottern.  Jag kan äta mig mätt varje dag, jag har kläder så jag kan hålla mig varm och så har vi tre pälsklingar som vi kan slösa all vår kärlek och alla omsorger på. Ni ser, jag är rik, riktigt rik. Jag har inte pengar i överflöd men så vi klarar oss så jag är rik, riktigt rik, för jag har en familj. Det är det allra viktigaste.
 
                           Kamrater (ADHD) - Självhjälp på vägen
 
Igår var vi ihärdiga må ni tro. Vi sågade fyra kärror björkgrenar och jag klöv ytterligare en kärra. Jodå, björkarna var så stora att grenarna var så grova att de inte går att stoppa in som de är, inte torkar de heller när de är cirka 15 centimeter i diameter. Men det finns fortfarande lite kvar men det tänker vi ta idag. Vi hade nog hunnit allt igår men så tog bränslet till motorsågen slut så vi fick avbryta tidigare än vi räknat med. Men vi åt lite grann, bara lite kräm och mjölk och en knäckemaka. Vi orkade inte mer då, det var så varmt. Men vi åkte ner till Kållered och köpte lite mer bränsle till sågen. Jag passade på att smita in till affären och köpte lite småsaker också. Så nu kan vi fortsätta med grenarna och sill och potatis blir det kanske till middag för jag köpte sill och gräddfil när jag var inne i affären.
 
                            Sill och potatis - Ladda ner stockfoto nu : Azote Library
 
Idag är det Internationella dagen mot tobak. En sak kan vi kanske vara överens om, tobak är inte nyttigt. Men jag är övertygad om att har man rökt och snusat tills man är runt 75-80 år då skall man fortsätta. För slutar man då får kroppen en chock och utvecklar en massa otrevliga sjukdomar som man sedan aldrig blir kvitt. Så har du uppnått angiven ålder så fortsätt bruka tobak men håll det för dig själv för andra blir så griniga om du spottar snus där du står eller röker där andra befinner sig. 
 
                         Flavored Tobacco Ordinance - San Mateo County Health
 
Idag kostar elen 33 öre i genomsnitt sett över dygnet. Minusel fram till klockan 07.00 och sedan stack den upp till en dryg krona för att långsamt dala till nästan 0 klockan 12.00 och sedan stiger den igen lagom tills folk kommer hem från jobb och skall börja laga mat och sådär. Klockan 21.00 kostar elen 80 öre och sedan sjunker den igen.
 
                            Tecknad Filmnallebjörn Som Kramar Gruppen Av Hjärta Vektor ...  
 
Ja det var väl vad jag hade idag. Lite tunt och samma samma som igår nästan helt och hållet men det händer inte så förskräckligt mycket i livet just nu.Det skall man kanske vara tacksam för men solen skiner och jag sätter punkt för att svara på ett par mejl.
 
                          Bota polariseringen i 8 steg!
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela