brittensvardag.blogg.se

Så har det blivit mitt i veckan igen

Publicerad 2024-07-31 08:41:39 i Allmänt,

                                           Cartoon sun under cloud.Vector for kids. Weather icon. Web icon ...
Hur gick det till? Jo det skall jag tala om, först blev det måndag och sedan tisdag så nu är det onsdag och mitt i veckan. 
 
                                    Regn och blåst lagom till nyårsafton | SvD
 
Vad gjorde vi då igår? Jo vi var till Dottern med ett kilo eller två med plommon. Vi fick go fika där också. Mackor och små kanelgifflar, kaffe och te. Men innan dess tvättade jag kissekatternas filtar och plädar och hängde ut dem på tork. När vi kom hem var det torrt men fick hänga kvar en stund för jag tog en snabbis med den sladdlösa snabeldraken. Sedan var det dags för middag. Maken fick stekt torskfile, potatis och gräddsås. Jag skar mig en sallad med isbergssallad, purjolök, paparika, tomat, gurka, rädisor och majs. Ja, kyckling också då förstås. En god dressing till det där gjorde jag på lättyogurt, sweet chili och lite goda kryddor som passade till kycklingen. Efter det gick jag ut och hämtade in tvätten. Plädarna fick jag borsta upp såklart och jösses vad kattpäls det satt i dem. Filtarna rullade jag av med lite sådan där tejp som är till för det. Sedan hade vi tre nöjda kissemissar som tog var sin plats på favoritställena. 
 
                                     100% nöjd: Smakgaranti på katt- & hundmat | FourFriends®
 
Men jag var inte nöjd med det. Nejdå, jag snodde ihop två kakdegar också så nu ligger de i kylen och väntar på att bakas ut. Det blir bara enkla kakor, brysselkex och bondkakor. Men jag hade ju inga plommon inne så jag gick ut och plockade av ett kilo eller två. Men i det här fina vädret så mognar det fort så vi får nog gå ut och plocka av ytterligare ett par tre kilo senare idag. Men först skall vi åka och handla. För vi har vare sig fil, yogurt, mjölk eller grönsaker kvar. Inte ens potatis och lök.
 
                                       NLT - Nossebro marknad gör comeback: ”Många knallar bokade”
 
Det är markand i Nossebro idag också. Men jag vet inte om vi åker. Sist vi var där hade de mest saker de köpt på Ullared som de lagt på en krona eller två på. Vi har ju varit hos både Lilla Mamma och Dottern den här veckan och det blir ju en sista onsdag i augusti också så vi kan åka då. Istället bakar jag kanske något gott till kaffet, en kärleksmums eller så eller en drömtårta. Visserligen gillar Maken en vanlig rulltårta men jag har ingen sylt hemma tror jag. Visserligen skall vi handla så jag skulle kunna köpa en lite burk men den blir ståendes sedan så nej, det blir ingen vanlig rulltårta, inte idag i alla fall.
 
                                         Plommon - Odling, fakta och sorter | Wexthuset
 
Men jag har skålen med plommon mitt på bordet och det är riktigt svårt att låta bli att äta för det är ju så gott och tiden går så fort. Nu avlöser allt vartannat. Först blir det jordgubbar och blåbär, sedan kommer plommon och efter det är de tidiga äpplena klara. Sedan börjar termometern sjunka lite sakta och vi har höst. Men det skall vi inte tala om nu. 
 
                                         Jordgubbsplantor | Jordgubbsplanta, Trädgårdsväxter, Jordgubbar
 
Idag blåser det ganska mycket så då är nog elen hyfsat billig. Jajjamensan, nio öre för oss i elområde ett till tre men ni i fyran får betala lite mer, 15 öre.
Ja det var vad jag hade idag. Nu återstår bara att önska dig en fin dag. Var rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
               Visa källbilden
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela