brittensvardag.blogg.se

Idag är jag sen.

Publicerad 2024-09-15 09:51:02 i Allmänt,

                                      símbolo dos desenhos animados do sol 19617293 PNG
 
Riktigt sen till och med. Men jag har haft så mycket att göra. Jag vaknade klockan kvart över fem men det var fortfarande mörkt så jag gick och lade mig igen och läste ut boken, jag hade ju hälften kvar om ni minns. Sedan, när jag duschat och klätt på mig så tog jag en kort promenad bort till svängen. Idag var det i och för sig varmt, jämfört med igår, hela 7,2 grader var det idag. Det är två grader mer än igår om jag minns rätt. När jag var hemma igen skulle kissekatterna ha mat och färskt vatten för då hade de också vaknat. Jag serverade lax och kyckling i sås till dem och det dög tydligen för alla tre åt. De är kräsna de där små rackarna. Efter det skulle jag fixa till mig dagens förta mugg te, jag lade en tesked av sommarvind i tesilen vände mig om för att sätta på tevattnet så det blev varmt och kom åt på något vis så teet hamnade på golvet med sil och allt. Så det var bara att börja om. Men jag fick ju gå och hämta sopborsten och ta bort det där som skvätt ut över hela golvet också. Jag ser nu att jag missat lite men det får vara så tar jag det med den sladdlösa sedan.  Där är jag nu, fast jag har hunnit gratulera en vän på hans 80-årsdag också.
 
                                       Popup-gratulationskort till 80-årsdagen, födelsedag, blommotiv, POP196 ...
 
 
Släppt ut katterna på expedition har jag också gjort men nu får inte altandörren stå på vid gavel för det är det för låg temperatur för att få göra. Så jag får gå fram och tillbaka för att släppa ut och in de små raringarna. Fördelen med att ha mycket att göra är att tiden går fort fram till frukost. Efter tolv timmars matvila är jag hungrig, riktigt hungrig. Men det tycker jag är konstigt, bara man har ätit frukost så blir man hungrig var fjärde timma resten av dygnet. Men mat har vi så det går ingen nöd på oss. 
 
                                        SörmlandsbygdenPåsk med god mat
 
Vad gjorde vi då igår? Det skall jag berätta nu. Jag började ju med att lösa melodikrysset men sedan åkte vi ut. Vi åkte bort till Skene där det var marknad både på ett och två sätt. Dels var det Skene Marten och så var det Smaka på Skene. Vi var bara på marknaden men den var också färgad av matmarknaden. Det fanns fyra stånd med munkar (gräddbullar) minst tre stånd med godis, remmar, karameller, klubbor, kolor osv. Ett stånd sålde korv av älg, ren, rådjur och vildsvin men också korv av de mer traditionella köttslagen. Det fanns salami med peppar, vitlök ost och lök men det var alldeles för dyrt tyckte jag. För en vanlig salami tog de 75 kronor för 350 gram. Sedan fanns en churrosvagn och det sade jag till Maken att jag ville ha, men sex små churros i en liten pappersstrut för 75 kronor eller en vanlig dougnut för 25 kronor. Nej det tyckte jag var alldeles för dyrt det med så det blev inget av med det heller och då sparade vi in på de kalorierna och kolhydraterna också. I ett annat stånd stodd en fransman och sålde fyllda croasaner (stavas det så) men han hade också fyllda cannelonis men 25 och 35 kronor för en var inte min plånbok gjord för, så det blev inga sådana heller. Alla regeringspartier var såklart där också och man sålde honung, aloe vera produkter, och någon stod på marknaden och sålde Oriflame. Sedan fanns det loppisbord, någon sålde korgar, skärbrädor platpåsar, skurtrasor och kläder. Jag behövde inget av det så vi kom hem tomhänta. Det kändes skönt. 
 
                                             rikard andreas
 
Men innan vi lämnade Mark så åkte vi bort till Kinna och lämnade av en kasse äpplen till henne. Sedan åkte vi hem. När vi kom hem var vi hungriga så jag tog en tallrik yogurt med havrekuddar och Maken tog tre limpsmörgåsar med ost. Sedan gick vi ner och plockade av mer äpplen. Vi tog de som låg på taket till lillastugan först och främst sedan tog vi de vi kom åt från backen. Men när vi fyllt två kassar gav vi upp. Jag packade några kilo av de finaste äpplena i tidningspapper som vi lade i en kartong och bar ner till kallkällaren. Resten satte jag ut i en kartong till grannarna så fick de ta det de ville ha. I morse var kartongen tom så jag fyllde den igen ifall någon mer vill ha. 
 
                                              30+ kostnadsfria bilder med Korg Med Äpplen och Frukt - Pixabay
 
Vad vi hittar på idag vet jag inte men Maken har lovat att bjuda på middag ute. Det skall bli gott. Vart vi åker vet jag inte heller men jag hoppas på Skene och Anatoli grill, de har fantastisk  och så god mat tycker jag. 
 
                                               Skene Star Anatolia grill
 
Ja det var vad jag hade idag. Nu får ni vara rädda om er och varandra så ses vi här imorgon igen om ni vill och kan. Nu skall jag äta frukost!
 
Kramiz
               Презентація до уроку "Спостереження за роллю слів-ознак предметів у ...
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela