brittensvardag.blogg.se

Nästan vårvärme

Publicerad 2023-03-10 08:37:57 i Allmänt,

Det kan man väl säga när termometern bara visar på minus fyra komma fyra grader. Så idag gäller det att tänka positivt för det är inte säkert att vi får se solen idag, vi kan ha oturen att hamna i kanten på det molnområdet som skulle dra över södra Sverige och då kanske vi tillochmed får räkna med lite mer snö. Igår fick vi minst lika mycket som kom härom dagen så de stackars krokusarna vi såg förra veckan de kanske har somnat in för gott det får vi se när det här eländet är över.
 
                         Rödluvan och våren i Japan, Wilhelmina Schedin
 
Istället gäller det att tänka positivt. 
Nalle Puh och Nasse sitter på ett berg och ser ut över havet. Plötsligt vänder sig Nasse och ser in i ögonen på Nalle Puh och börjar gråta. Nalle Puh ger honom en varm kram och håller tassen i hans. Då frågar Nasse; "Kommer du alltid att tycka om mig Nalle Puh?" Nalle Puh fäller en liten tår som faller ner i havet och säger: "Nasse den dagen du finner den tåren skall jag sluta tycka om dig".
 
                           Hjärta
 
Nu gäller ju detta det vi kan kalla Den, alltså människor och djur, inte väder och vind som vi kan säga Det om. Nej jag skall inte ägna mig åt svenskalektioner idag för så kunnig är jag inte men jag är såpass kunnig att jag törs ge mig in på att skriva. Fast ibland slinker fingrarna på tangenterna och och det blir en extra bokstav här och där och på andra ställen så saknas det en bokstav. 
 
                            Magnetiska Bokstäver - Lelin - Babyshop
 
Jag kan tala om att det blev inga kardemummaskorpor igår heller och inte blev det något annat vettigt gjort heller. Jo vi bar in lite ved och vi kollade upp lite saker. Vi konstaterade att den här datorn var fyra år och kaffebryggaren var tio år. Stereon som inte heller fungerar inköptes 1990. Jag funderar på om man kan förhandla sig till ett paketpris om man köper flera saker på en gång. Men det går nog inte idag när det bara finns de stora kedjorna som Elgiganten, Mediamarkt och net on net.
 
                         HP 15-dw0011no 15.6" bärbar dator (silver) - Bärbar dator - Elgiganten
 
Ärtsoppa åt vi i alla fall men vad vi skall ha idag har jag inte en aning om. Jag får se vad jag hittar i frysen. Jag har både potatis, ris och pasta att ha till så det är inga problem. Ja just det, jag gjorde en stor bytta vitkålssallad också av typen pizzasallad. Jättebra att börja måltiden med då man både får tugga och det ger en mättnadskänsla. Därtill innehåller vitkål mycket vitaminer och mineraler. Därtill kan man knyta antioxidanter och sådana skall ju vara bra sägs det ju.
 
                              Vitkål Delad Klass 1 - City Gross
 
Men jag gör ett nytt försök med kardemummaskorporna idag och nu är de skurna franska pepparkakorna snart slut också så kanske kan jag förmå min kropp till att  åtminstone göra degen till nya. 
 
                              1958 Chevrolet Impala for sale #82796 | MCG
 
Idag är det V8-dagen och visst är det mysigt med en mullrande motor. Speciellt om den sitter i en vacker femtiotalare med fenor och cab. Vi kanske skall ta det där med elpriset också när vi ändå är igång. Idag är snittpriset en krona och trettioett öre. Lägst är priset på natten såklart men skall du göra något såpassa på mellan tretton och femton för då ligger priset på just en och trettio.
 
Nu skall jag kolla in mejlen så mer hade jag inte på hjärtat idag, därför sätter jag punkt här.
 
                                
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela