brittensvardag.blogg.se

Blåsig tisdag

Publicerad 2023-09-19 08:48:00 i Allmänt,

Ja det inte bara blåser, det är till och med stormbyar i den hårda vinden. Regnskurar kommer det också. Men vad gör det? Inte ett dugg där jag sitter i alla fall. Jag är inomhus. Borta är tiden när jag kunde sitta på altanen med min dator och en god mugg med te.
 
                                Pirat – Ikkepedia
 
Idag finner jag tre teman i kalendern. Den första är Internationella piratdagen. Skall man uppmärksamma piraterna? Det var min första tanke men sedan slog det mig (AJ!) att man kanske skall belysa att vi faktiskt har pirater idag också och då syftar jag inte på de där små söta piraterna med ärr på kinden ditmålat med kajalpenna eller läppstift. Nej jag syftar på vuxna män som stiger ombord på stora fartyg och tar över för att de vill komma över lasten eller båten. Jag vet inte så noga. 
 
                           Homemade Prim or Messmör - Swedish Sweets and More
 
Det andra temat för dagen är Messmörets dag. JAG TYCKER INTE OM MESSMÖR!!! Men det sägs vara bra för dem med hård mage. Det fungerar som lösande. Varför jag inte tycker om det? Jag tycker det är en kärv smak, jag blir torr i munnen när jag ätit det och det är en känsla som stannar kvar länge. Sedan är det en konstig smak på det också. Jag kan inte säga om det är sött, salt eller beskt men gott är det inte.
 
                        Aortic Dissection - Classification - Management - TeachMeSurgery
 
Det tredje temat för dagen är det viktigaste och mest intressanta. Det är Världsdagen för aortadissektion. Det här handlar alltså om våra kroppar. Akut dissektion ses hos 3-4 personer av 100.000 varje år. Det är vanligare hos män än hos kvinnor. Det här uppkommer av en skada på aortas inre kärlvägg. Det är ett mycket allvarligt tillstånd och skall därför tas om hand först av alla . Det ger en skarp smärta i bröstet som strålar ut mellan skulderbladen. Allmänpåverkan och tecken på buksmärta, och tecken på kärlkramp och ichemi. Det här upptäcks ofta vid ett EKG när man visar tecken på hjärtinfarkt, eller lungemboli.  Man måste genomgå flera andra undersökningar också när man upptäcker symptom av detta slag men dem tar jag inte upp här. Men får du bröstsmärtor så sök läkare, det är akut!
 
                       Gör enkelt din egen fågelmat efter vårt recept | Allas.se
 
Något som inte var akut men väldigt roligt och trevligt var besöket i Ullared igår. Vi köpte mest saker till våra vänner, småfåglarna. Det blev 25 kilo solroskärnor och 25 kilo jordnötter samt lite mat till våra små missar. Det var ganska mycket folk men snittåldern var nog 50+ så det var lugnt och sansat men mycket rullatorer och rullstolar. Vi köpte några småsaker till Lilla Mamma också men för egen del blev det mest blomkål, äpplen, cashewnötter och Polly till Maken. Sedan lite pappersnäsdukar, tandkräm och en ny dörrmatta.  Vi var och fikade också. Inte så nyttigt men gott. På vägen hem stannade vi till i Skene och tog oss varsin hamburgare. Det var gott. Nu hägrar frukosten.
 
                              Frökuse – se innehåll och beställ här | Östras
 
Men först skall jag berätta om elpriset också kanske. Inte så mycket att säga om det idag men 0,13 öre i hela landet idag. Högst är priset just nu mellan 08.00--09.00 då får vi betala 3,57 öre per kWh. Det innebär att vi stora delar av dygnet ligger på minusel. Så det är stora svängningar under dagen men när det handlar om så små summor spelar det ingen roll. 0,13 öre är ju noll och inget, speciellt som kronan har så dåligt värde.
 
                             Peter Wolodarski Eurokrisen EMU
 
Ja nu skall jag besvara ett mejl och sedan blir det frukost så vi hörs i morgon igen. Var rädd om dig och varandra. 
 
Kramiz.
 
                               Rolig Vit Katt Tecknade Hålla Röd Kärlek Hjärta Stock Vector ...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela