brittensvardag.blogg.se

Idag är det måndag, igen

Publicerad 2024-01-29 09:03:13 i Allmänt,

                                    Kanske en rosa morgon - Fotosidan
 
Borta i öster breder Aurora ut sin rosa kjol och idag är den verkligen rosa. Kanske finns det hopp om hyfsat klart väder då? Det får vara hur det vill med den saken, för idag behöver vi inte ut någonstans. Vi kan vara hemma hela dagan och bara vara om vi vill, läsa, lösa korsord, ta in en kasse ved, kanke virka lite och så ett varv med snabeldraken såklart. Eller förresten, inte snabeldraken, det får bli den utan snabel, den sladdlösa.
 
                                     Isterband med Skånsk stuvad potatis - Recept - Tasteline.com
 
Måndag ja, då blir det korv till middag. Frågan är bara vilken korv, vi har lite olika att välja på. Vad skall jag ha till då? Hm, det får jag fundera på ett tag, det passar ju bra medan jag skriver ner det andra som vill fram ur mitt medvetande.
 
                                   Trippelchoklad moussetårta - Åkanten Café konditori - Mölnlycke ...
 
I alla fall så var vi hos Dottern och hennes sambo igår. God mat fick vi också. Kyckling i en jättegod sås, potatisklyftor och en fräsch sallad. Till efterrätt fick vi en chokladhistoria som var jättegod men väldigt söt för mig som inte brukar äta sötsaker. Men en dessert som tog tid att göra men inte var krånglig i alla fall. Vill ni ha receptet? Varsågod!
 
                                           Trippel karamell och chokladpudding – med en touch av lakrits ...
 
Smält 100 gram mörk choklad i en deciliter grädde. Fördela det i små glas eller dessertskålar och sätt in i frysen en timma. Sedan smälter du 100 gram mjölkchoklad i en dl grädde. När det svalnat lite fördelas det i samma glas som nu stått i frysen en timma. Sätt också in detta skikt i frysen en timma. Under tiden fixar du till det tredje och sista skiktet. Vit choklad som du smälter i het grädde. Lägg detta också i glaset och sätt in i frysen. När det är dags för servering spritsar du en liten gräddros på toppens ena kant och river över lite mörk choklad. Somsagt gott men sött. Det här receptet är till 4 personer.
 
                                           The Liqueur of Love | An Ode to Amaretto | TheTaste.ie
 
 
Jag funderade på om det inte gick att ha en skvätt alkohol av något slag i bottenskiktet för att bryta udden av den värsta sötman. Jag åt hälften knappt resten fick vara. Men kaloriintaget med den goda fast feta såsen därtill översteg säkert dagens kvot. 
 
                                   Kalorientabelle für eine gesunde + ausgewogene Ernährung | Schweiz
 
Idag har elpriset stuckit iväg lite för oss i den södra halvan av landet. Elområde 1 och 2 får betala cirka 16 öre per kilowatt medan vi i område 3 får betala 56 öre och ni i elområde 4 får punga ut med 65 öre för varje kilowatt ni använder. Priset stiger från nollpris klockan 05.00 med mellan 10 och 20 öre per timma fram till klockan 15.00 då priset höjs med 25 öre till en dryg krona. Toppen nås klockan 17.00--18.00 då vi alla får betala 1,40 för varje kilowatt. Sedan sjunker det sakta igen och vid midnatt kostar en kWh 71 öre. Så jag hoppas på lite sol så våra paneler producerar lite el åt oss.
 
                                       Plånbok i skinn med knäppning (medium)
 
Nu har jag i alla fall bestämt mig för vad det blir till middag. Jag stuvar lite vitkål och steker varsitt isterband till det. Jag har också lite vitkål och morotssallad kvar som får landa på min tallrik. Nu börjar jag längt till sommaren med lite mer humana priser på sommargrönsaker som tomat, gurka, sallad och paprika.
 
                                     Söt sommarsallad med jordgubbar - Jennys Matblogg
 
Ja det var väl vad jag hade idag. Nu återstår bara att önska dig en fin dag och var rädd om dig och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
Kramiz
                                       En stor kram vektor illustrationer. Illustration av diagram - 49267535
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela