brittensvardag.blogg.se

Idag har det varit fullt upp

Publicerad 2024-07-08 08:18:26 i Allmänt,

                                             Mystery Clock : 44 Steps (with Pictures) - Instructables
 
Som vanligt steg jag upp, hade turen att vakna levande idag med. Solen sken så jag bestämde mig för att ta en promenad så det blev en kort sväng. Det gäller att passa på när det skall regna fram på dagen. Men jag gick inte i pyjamasen utan hade tvättat och klätt mig före dess. När jag kom hem hade vattenkokaren gjort det den skulle så då kunde jag fixa till dagens första mugg te. Så nu sitter jag här med den sista muggen te som heter god och glad. De sista påsarna av skärgårdsdröm har jag istället laddat ner i teburken. Tänk, jag köpte tre kilo te för ungefär två och ett halvt år sedan och nu börjar det ta slut, det är sorgligt. Sorgligt är det för den tillverkaren har slutat göra dessa sorter. Så nu får man hitta nya favoriter. 
 
                                         Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
 
Igår åt vi vad man kan kalla "gammaldags söndagmiddag". Jag stekte en fläskytterfilé som en söndagsstek och den fick koka mör i en god buljong. Till det serverade jag kokt potatis, kokta morötter, och lättförvälld broccoli. Det var gott. Inget slår svensk husmanskost tycker jag även om nudel bowls, tacos, pizzor och kebab också kan vara gott att bryta av med. Spagetti och köttfärssås är ju inte heller svenskt men gott liksom kåldolmar. Nej tacka vet jag fläsk och löksås samt stuvad potatis och hårt stekta isterband med inlagda rödbetor. Det är mat för mig. 
 
                                        Småländska isterband med stuvad potatis | Recept | Potatis, Potatis ...
 
På tal om mat, idag är det måndag så det är korvdag. Idag skall jag ha något vi inte haft på väldigt länge, Stekt falukorv och makaroner. Det var Maken som frågade efter det så jag kollade, det är ett halvår sedan vi åt det senast. Det skall faktiskt bli riktigt gott. Men pasta är så kaloririkt och kolhydratrikt så det får jag plikta för hela dagen. Så här blir ingen mannagrynsgröt med sirap idag inte, det får bli knäckebröd och ett glas mjölk till lunch och havregryn till frukost. Kvällsmaten får bli morötter, ett äpple och kanske ett par små tomater.  Jag försöker hålla igenoch bara äta 1400 --1800 kalorier om dagen och sedan försöker jag gå så jag bränner hälften av dem. 
 
                                         bränna kalorier gång - Skämt och de bästa roliga bilderna!
 
Sedär, vilken tur jag hade som tog en tidig morgonpromenad för nu regnar det. Det blev till och med tyst på skatorna som sitter och skäller på våra små pälsklingar. Det var vad jag hade idag. Nu skall jag gå ner och se om vi har någon tvätt, elpriset ligger på cirka 35 öre per kilowattimma och det är skapligt även om jag borde tvättat igår när priset låg något öre under noll. Var nu rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
                Niños Lindos De La Escuela De La Historieta En Una Sala De Clase ...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela