brittensvardag.blogg.se

Lördag

Publicerad 2024-06-29 08:39:27 i Allmänt,

                                             Bakgrund med blå himmel med moln Gratis Stock Bild - Public Domain Pictures
 
Om du inte jobbar inom vård, brandförsvar, polis eller butik är du förmodligen ledig idag. Det finns säkert fler proffesioner som sliter idag men de är de här jag först tänker på. Bönder skriker förmodligen i högan sky men jag tycker det är en livsstil inte ett yrke i ordets rätta bemärkelse. Nu får jag säkert på tafsen för det också men jag tar det med. Sticker man ut hakan så gör man. Jag vet att man noga skall tänka igen de olika stegen innan man skriver så man täcker in allt men nu skriver jag på en blogg, inte en uppsats i skolan.
 
                                      Målarbild att teckna - Skriv Ut Gratis Bilder - Bild 19367
 
Som sagt lördag är det och just nu ganska mycket blå himmel med bara ett par tussar av vita moln som seglar förbi. Men det skulle visst kunna bli ett par regnskurar både idag och imorgon också. Blåser gör det också vilket brukar betyda att elen är hyfsat billig. Är det därtill helg så brukar det också inverka på något konstigt vis. Jodå, elområde 1-3 betalar i princip ingenting fram till klockan 19.00 sedan får vi betala upp till 14 öre. Ni i område fyra har en lite annan bild (som vanligt), ni får betala mellan 6 och 0 öre mellan 10.00--16.00 sedan får ni betala upp till 1,50 igen precis som ni får göra nu på morgonen. Så skall du göra något elkrävande så gör det mellan tio och fyra på eftermiddagen. 
 
                               Elkraft - Prevas
 
Vad gjorde vi då igår? Tja, vi var iväg och handlade lite. Jag köpte potatis och jordgubbar precis som jag sade men Maken plockade med lite kryddig korv och kattmat i vagnen också. Kattmaten var väl nödvändig  men inte korven. Men det var bra korv med 90 procent kött i. Sedan gjorde vi i stort sett inget mer. Fast vi kämpade med att få ner inomhustemperaturen, vi hade drygt 26 grader och det är för mycket. Vi fick ner den till 24 och det är hyfsat men lite för varmt ändå. Det är nackdelen med att bo i trähus. Träet suger åt sig värme och det kan väl vara bra på vintern men på sommaren blir det för varmt inne. Men kissekatterna gillade det. De var inne nästan hela dagen för dem var det perfekt inomhus. 
 
                                         Solpaneler i Västerås - Klimatsäkra & anpassningsbara - Franzetti AB
 
Till middag åt vi resterna från i onsdags. Hamburgare med potatisgratäng. Men dels var det lite svalare igår och inte var det så varmt så Maken kom och frågade om vi inte kunde grilla lite korv och det kunde vi så han åt två grillade i varsitt bröd, jag åt en, men jag plussade på med jordgubbar och yogurt så jag blev också mätt och belåten. 
 
                                          5 naturliga produkter som är fuktgivande för huden - Steg för Hälsa
 
Idag sade Maken att han ville ha spagetti och köttfärssås och det får han så gärna. Jag vet inte när jag åt pasta senast det måste ha varit mer än en vecka sedan, kanske två, men jag tror jag steker lite köttbullar också för då funkar det med en sallad till också. Bara för att jag är en så himla snäll och väluppfostrad hustru så skall jag se till att han får en god äpplekaka till kaffet, jag tar några jordgubbar istället och kanske en skorpa eftersom det är lördag
 
                                                 Vill du baka något gott? | Drömgårdsliv
 
Nu skall jag ta en promenad sedan är det dags för frukost och efter det kommer Melodikrysset. Vad jag gör efter det vet jag inte men kanske blir det en långpromenad om vädret håller sig. 
 
Nu får ni ha det så bra och var rädda om er och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan. 
 
Kramiz
               Tecknad Filmekorre Med Korgen Av Tulpan Vektor Illustrationer ...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela