brittensvardag.blogg.se

Mitt i veckan - igen

Publicerad 2024-06-26 08:21:05 i Allmänt,

                            Tecknad Filmsol Som Dricker öl Vektor Illustrationer - Illustration av ...
 
Jag säger det nu och jag har sagt det förut, det är inte klokt vad fort veckorna går. Jag vet inte men jag tycker veckorna går fortare ju äldre jag blir, är det så? Hur som helst, vi fick vakna till ännu en dag med riktig svensk sommar. Fågelungarna som nu lämnat sina nästen och holkar sitter och tigger mat från föräldrarna som till slut efter mycket övertalning kommer med en godbit. Skatorna har fått nog och läxar upp sina ungar, det ser riktigt våldsamt ut. Men ungarna flyger iväg och hittar tydligen lite mat där de hamnar. Den svartvita flugsnapparen har en lite mjukare taktik tycker jag, de lockar ut ungarna och lockar dem längre och längre från holkentill ställen där det finns gott om insekter och där visar de hur man gör och på bara ett par dagar så har de fattat och klarar sig själva.
 
                                     Svartvit flugsnappare - Wildlife Garden Webshop
 
Att bo som vi gör, mitt i skogen, bjuder på de mest fantastiska upplevelser om man bara ser efter och är det minsta intresserad. Men ibland blir man lite frustrerad också. Som igår, när Vattenfall slog av strömmen klockan nio och inte slog på den förrän klockan 15.00 igen. Jodå vi fick ett meddelande för fyra veckor sedan  per brev men det hade jag glömt igår. Så jag hade vare sig kokat vatten och slagit på termos eller hällt upp kallt vatten och ställt in i kylen. Slarvigt av mig men det gick att dricka bubbelvatten också. Till lunch blev det jorgubbar och en macka med ost, det var en lunch som påminde om barndommen. Men till middag åt vi sill och potatis igen. Det var som Maken sade, "När det är så här varmt kan man äta sill och potatis varje dag". Jag håller delvis med för jag kan nog inte tänka mig det men varannnan eller var tredje dag är okej. Så därför blir det grillade hamburgare och potatisgratäng idag. Maken är inte glad i potatissallad nämligen. Jag vill inte ha potatisgratäng när det är så här varmt så jag tar en sallad till burgaren.
 
                                     Tecken För Hamburgareostburgaretecknad Film Som Grillar Med En Kock Hat ...
 
Lite surt var det också för jag satte ju på en maskin tvätt och när det bara var 12 minuter kvar så bröts strömmen. Tänk om jag satt pa maskin 12 minuter tidigare så hade jag kunnat öppna luckan. Men nu låg tvätten där i maskin, genomblöt, men klockan fyra var den färdig och hängd och där hängerden ännu. Den kändes lite småfuktig, kanske har det varit lite dagg, eller så hann den inte torka ordentligt igår eftermiddag. Men det gör inget den kan hänga där den hänger, kanske retar det grannen lite som tycker att vi är för mycket på den sidan av vårt hus som vetter åt honom. Han har faktiskt bett oss att flytta torkvindan till andra sidan huset så han slipper se vår tvätt. Konstig prick den där. Tvätten är ju hel och ren så det är väl inget konstigt. Jag hänger därtill nästan bara ut lakan och handdukar så det tycker jag är ganska fint när dessa stora tygstycken vajar i vinden.
 
                                   Barnkläder. Barnflickor Och Pojkar Kläder Som Hänger På Garderoben ...
 
Vad vi hittar på idag vet jag inte. Kanske sitter vi bara på altanen, under parasollet , och njuter av dagen och ledigheten. Men en promenad bort till brevlådorna har jag redan gått men kanske tar jag mig en tur ner till de andra brevlådorna när jag är klar här, före frukost, det blir en kort tur på 1,6 kilometer. Mycket mer orkar man inte i den här vämen. Brant ner är det och lika brant uppför också då såklart. Idag får jag nog ta med mig en vattenflaska, jag kan inte räkna med att en grannne efter vägen bjuder på ett glas öl varje gång jag går förbi. Jag kanske skall gå på kvällen istället när jag tänker efter för då kanske det blir både öl och vin och kanske en grillad köttbit också. Smålänningen i mig säger att det blir billigt och bra.Men Maken går inte alltid med mig på mina utfärder så till honom får jag laga lite mat i alla fall. 
 
                                       Tecknad Filmman Med Facklan Vektor Illustrationer - Illustration av ...
 
Elpriset är inte mycket heller att säga något om relativt lågt i elområde 1-3 och högre i område 4. Det är som vanligt alltså. 
 
Ni får ha det så bra och glöm inte att dricka. En deciliter vatten före maten och en efter. Samma sak när du fikar och går på toa. Sedan gör det inget om du dricker emellan där också. Vattenmelon rekommenderas, den är både vätskerik och god. Så var rädd om dig och varandra så ses vi här i morgon igen om ni vill och kan. 
 
Kramiz
               Björnar Kramas Jpg-vektorgrafik och fler bilder på Akvarellmålning ...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela