brittensvardag.blogg.se

Så var det tisdag igen

Publicerad 2024-06-25 07:50:15 i Allmänt,

                                           glad-sol-med-solglasogon-och-paraply-tecknad-illustration_279-13423 ...
 
Dagen började i flygande fläng. Först en snabb dusch, släng dig i väggen Gunde med dina tre minuter, jag gjorde det på 2½, sedan öppnade jag för kissekatterna så de fick gå ut. efter det gick jag ner och satte på ännu en maskin med tvätt och efter det fixade jag till en mugg te och sedan gick jag en rask promenad bort till brevlådorna och nu sitter jag här och skriver och klockan har bara blivit kvart över sju. Idag är jag riktigt på hugget skall jag säga. Vi har planerat att åka och handla efter att jag hängt tvätten därtill. 
 
                                         HÄNGA TVÄTT I DET GRÖNA - Gröna Gredelina
 
Men jag skall kanske börja med igår som jag brukar. Vi satt här och dividerade om ditt och datt. Skulle vi göra något eller? Men så kom jag på att vi hade nog en maskin handukar och underkläder så jag gick ner till tvättstugan och jodå, så var det. Det var till och med så mycket att allt inte fick plats på en gång. Så nu har jag lagt in resten och senaste bytet vi gjorde i sängarna. Om det är handdukar eller lakan spelar ju ingen roll när man kör det på 95 grader, eller hur? Vi åt middag också, men det blev lätt i värmen. Maken fick halv special med tjock korv jag skippade brödet och det mesta av moset och tog kokt blomkål och morötter i stället.
 
                                            Potatisodlaren Björn Lindström i Svartå hoppas på kyla och tjäle i mars ...
 
Idag skall vi äta ännu enklare mat, det blir sill och potatis. Jag fick sill över på midsommarafton nämligen och den blir jag gärna av med innan den stått för länge. Men jag måste ha mer potatis men gräddfil, rödlök och gräslök har jag. Sedan är det lite tunt på mejerisidan också, jag behöver både fil, yogurt och lättmjölk samt margarin. Det börjar också bli tunt på grönsakssidan så rädisor, jordgubbar och äpplen behöver jag liksom morötter och blomkål. Därtill skall jag köpa en påse vetemjöl tror jag ifall jag blir sugen på att baka.
 
                                                     Vetemjöl - Brakes - Dabas
 
I övrigt vet jag inte vad vi hittar på. Det är klarblå himmel här hos mig och termometern visar redan på 21 grader så det blir perfekt att hänga ut tvätten. Doftar gott gör den också när den hängt ute. Därtill stryker vinden lakanen så de behöver inte manglas.
 
                                             Rätten att hänga ut tvätt på tork - P4 Extra | Sveriges Radio
 
Ja det var nog vad jag hade idag. Det var i alla fall mer än vad jag hade igår. När jag avslutat här skall jag rensa inkorgen i mejlen och sedan blir det en promenad igen. Väl hemma är det kanske dags att ta hand om tvätten och sedan blir det frukost. Nu får ni vara rädda om er och varandra. Drick mycket vatten, det skall bli varmt, särskilt viktigt är det om du är 60+ och ännu viktigare om du är 80+. Vi ses här i morgon igen om ni vill och kan.
 
Kramiz
              Rolig åsna För Tecknad Film Vektor Illustrationer - Illustration av ...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela